Piept de pui cu sos

Piept de pui cu sos este o mancare sanatoasa, potrivita pentru oricine. Pentru aceasta reteta ai nevoie de: piept de pui, bere, usturoi, patrunjel, ceapa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g piept de pui
  • 1 cana cu bere blonda
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lingurite Delikat
  •  
  • Pentru sos:
  • 500 g rosii decojite
  • 50 g masline negre
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Pieptul de pui cu sos va fi foarte fraged daca proccedati asa:  se pune pieptul la marinat in bere, alaturi de 2 lingurite de cuburi legume si usturoi pisat. Se lasa cel putin 1 ora inainte de a fi pregatit. Se scurge apoi carnea se se aseaza pe gratar pentru 20-25 de minute, la foc potrivit. Intre timp se face sosul de rosii pentru pieptul de pui. In putin ulei de masline se adauga rosiile taiate marunt, ceapa, usturoiul, maslinele si verdeata. Se condimenteaza cu oregano, cimbru sare si piper. Se lasa la foc mic. Cand sosul devine consistent se adauga foaia de dafin se se mai lasa pe foc 1 minut. Se serveste alaturi de puiul facut la gratar.


Alte retete cu carne de pui:

Tocanita de pui cu cartofi

Piept de pui la cuptor

Ciulama de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori