Piept de pui cu sos de tarhon

Pieptul de pui este, in general, destul de fad, dar cu acest sos de tarhon cu siguranta va capata o savoare aparte si va fi apreciat de toata lumea.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui cu sos de tarhon

Ingrediente

  • Pentru doua persoane:
  • - 2 lingurite ulei infuzat cu usturoi
  • - 2 cepe verzi mai groase sau 4 mai subtiri
  • taiate marunt
  • - 1/2 lingurita de tarhon uscat
  • - 2 fileuri de piept de pui
  • dezosate si dezpielitate
  • - 1/4 lingurita sare
  • - 100 ml frisca lichida
  • - piper alb
  • - 2 lingurite tarhon proaspat tocat
  • plus inca putin ( se poate inlocui cu patrunjel proaspat)
  • - 70-80 ml vermut (sau vin alb)

Mod de preparare

N-am avut ulei infuzat cu usturoi, asa ca am improvizat, am adaugat un catel de usturoi ras in uleiul de masline pus la incins intr-o tigaie cu capac, in care pieptii de pui sa intre la fix. Am adaugat ceapa verde, am amestecat, apoi am adaugat tarhonul uscat, am amestecat din nou si le-am lasat un minut, amestecand inca de cateva ori. Am pus fileurile de pui in tigaie si am lasat la prajit 5 minute, cu grija ca sa nu se arda ceapa (daca da semne ca incepe sa se arda, puneti-o peste pieptii de pui). Am intors pieptul pe partea cealalta si am adaugat vermutul (se poate inlocui cu vin alb). L-am lasat sa fiarba putin, apoi am adaugat sarea. Am acoperit si lasat sa fiarba la foc mic cam 13-15 minute, pana a fost gata puiul. Am pus pieptul de pui pe farfurii incalzite, am adus restul de lichid la punctul de fierbere, apoi am adaugat frisca lichida si am amestecat bine. Am mai adaugat niste tarhon si piper alb, am mai lasat 2 minute.


Am servit pieptul de pui cu orez basmati in care am pus o lingura de unt si niste piper alb, am turnat sosul peste pui si am mai presarat tarhon (se poate inlocui cu patrunjel proaspat tocat).

Reteta de piept de pui cu sos de tarhon a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Guvi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide