Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Tocati ciupercile — jumatate din cantitate mai mare, cealalta jumatate mai fin. Pu
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Tocati ciupercile — jumatate din cantitate mai mare, cealalta jumatate mai fin. Puneti intr-o tigaie incinsa vreo 2 linguri de ulei de masline si prajiti la foc mic usturoiul cu ciupercile circa 10 minute. Asezonati dupa gust si adaugati patrunjelul tocat. Lasati la racit. Scoateti carnea de pui de pe os si, lasand bucatile intregi, crestati pieptul de pui si umpleti-l cu amestecul de ciuperci. Pe o suprafata plana, presarati putina faina si intindeti aluatul cu facaletul, pana obtineti o foaie de aproximativ 45 cm lungime, 20 cm latime si putin peste 0,5 cm grosime. Taiati foaia pe lungime in 4 fasii, cu care sa infasurati fiecare bucata de piept de pui. Ungeti cu putin ou batut aluatul cu care ati invelit carnea si coaceti timp de 35 minute in cuptorul preincalzit. In timp ce puiul se afla in cuptor, puneti mustarul si vinul alb intr-o tigaie incinsa si lasati sosul sa scada pana dispare tot mirosul de alcool. Adaugati smantana si apoi fierbeti inabusit, pana cand sosul ramane lipit de lingura, apoi luati de pe foc si asezonati dupa gust.
Taiati fiecare bucata de piept de pui in trei si serviti impreuna cu putin sos si cateva picaturi de ulei de masline, daca doriti. Splendid!
Alte retete recomandate:
Tocanita taraneasca
Salata de ciuperci cu cartofi
Pulpe de pui la cuptor

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii