Piept de pui rulat in aluat

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Tocati ciupercile — jumatate din cantitate mai mare, cealalta jumatate mai fin. Pu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 170 g ciuperci
  • in orice combinatie
  • ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi
  • decojiti si tocati fin
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 mana de patrunjel cu frunza lata tocat
  • 4 bucati piept de pui a cate 200 g fiecare
  • fara piele
  • 1 pachet de 500 g aluat de patiserie
  • 1 ou
  • batut
  • 2 linguri cu varf de mustar integral (cu boabe intregi)
  • 1 pahar mare de vin alb
  • 140 ml smantana dulce

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Tocati ciupercile — jumatate din cantitate mai mare, cealalta jumatate mai fin. Puneti intr-o tigaie incinsa vreo 2 linguri de ulei de masline si prajiti la foc mic usturoiul cu ciupercile circa 10 minute. Asezonati dupa gust si adaugati patrunjelul tocat. Lasati la racit. Scoateti carnea de pui de pe os si, lasand bucatile intregi, crestati pieptul de pui si umpleti-l cu amestecul de ciuperci. Pe o suprafata plana, presarati putina faina si intindeti aluatul cu facaletul, pana obtineti o foaie de aproximativ 45 cm lungime, 20 cm latime si putin peste 0,5 cm grosime. Taiati foaia pe lungime in 4 fasii, cu care sa infasurati fiecare bucata de piept de pui. Ungeti cu putin ou batut aluatul cu care ati invelit carnea si coaceti timp de 35 minute in cuptorul preincalzit. In timp ce puiul se afla in cuptor, puneti mustarul si vinul alb intr-o tigaie incinsa si lasati sosul sa scada pana dispare tot mirosul de alcool. Adaugati smantana si apoi fierbeti inabusit, pana cand sosul ramane lipit de lingura, apoi luati de pe foc si asezonati dupa gust.
Taiati fiecare bucata de piept de pui in trei si serviti impreuna cu putin sos si cateva picaturi de ulei de masline, daca doriti. Splendid!

Alte retete recomandate:

Tocanita taraneasca

Salata de ciuperci cu cartofi

Pulpe de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Omletă cu legume coapte în jar
Bucataras.RO

Omletă cu legume coapte în jar

După cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...

Omletă cu legume coapte în jar
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa