Pieptul de pui umplut cu ciuperci este o mancare consistenta si foarte aromata. Se poate servi alaturi de diferite garnituri, iar reteta e simpla.
Umplutura:
Se incinge tigaia, se pun o jumatate de lingura de ulei de masline si o jumatate de nuca de unt la topit. (de restul mai avem nevoie mai tarziu). Doi catei de usturoi intregi dar crestati, aromatizeaza uleiul pana devin aramii, apoi se scot si se calesc prazul, ardeiul, un sfert de felie de lamaie murata si trei-patru ciuperci tocate marunt. Dupa ce s-au sotat legumele, se deglaseaza cu vin, se asteapta pana se evapora si incepe sa sfaraie din nou, se asezoneaza cu sare pier, se stinge focul si se amesteca cu branza maruntita. Se trage deoparte.
Intre timp se incalzeste cuptorul.
Pieptul de pui se spala bine si se sterge cu prosoape de bucatarie curate. Cu un cutit ascutit cu lama subtire se taie un buzunar de-a lungul muschiului. Pe o tava joasa sau vas jena, se aseaza folia de aluminiu desfacuta si de acum se poate lucra pe ea. Pieptul de pui se freaca cu miezul moale de la lamaia murata si unge cu ulei de masline. Se asezoneaza cu piper alb si sare marina. Daca ati avut lamaie murata nu mai e cazul sa sarati, deoarece e suficient.
Pe folie se face un parter din ciupercute taiate in felii subtiri de 3 mm, o frunza de salvie, o crenguta de rozmarin si bucati din coaja lamaiei mnurate. Se stropeste cu un pic de untdelemn. Se aseaza pieptul, se umple cu compozitia, se acopera cu cealalta crenguta de rozmarin , frunzulita de salvie, feliute de ciuperci si cateva felii subtiri de unt. Se inchide folia peste pui se introduce in cuptorul preincalzit la foc mare. Dupa cinci minute se reduce temperatura la jumatate si se coace circa 40 de minute.
Daca il doriti rumen se desface cu grija folia se recupereaza sosul din staniol pe o farfurie pastrata la cald si se lasa descoperit la cuptor sa se rumeneasca.
Am servit cu rucola si cu miez moale de paine alba pe post de recuperator de sos. Vinul servit ar trebui sa fie alb demisec, usor si cu arome fructale. Pofta buna! Reteta Piept de pui umplut cu ciuperci a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaDin doar 2 ingrediente si un pic de apa, am facut o bautura rapida plina de vitamine, cu ajutorul noului meu blender personal...
Smoothie cu mar si portocalaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii