Pieptul de pui umplut cu ciuperci este o mancare consistenta si foarte aromata. Se poate servi alaturi de diferite garnituri, iar reteta e simpla.
Umplutura:
Se incinge tigaia, se pun o jumatate de lingura de ulei de masline si o jumatate de nuca de unt la topit. (de restul mai avem nevoie mai tarziu). Doi catei de usturoi intregi dar crestati, aromatizeaza uleiul pana devin aramii, apoi se scot si se calesc prazul, ardeiul, un sfert de felie de lamaie murata si trei-patru ciuperci tocate marunt. Dupa ce s-au sotat legumele, se deglaseaza cu vin, se asteapta pana se evapora si incepe sa sfaraie din nou, se asezoneaza cu sare pier, se stinge focul si se amesteca cu branza maruntita. Se trage deoparte.
Intre timp se incalzeste cuptorul.
Pieptul de pui se spala bine si se sterge cu prosoape de bucatarie curate. Cu un cutit ascutit cu lama subtire se taie un buzunar de-a lungul muschiului. Pe o tava joasa sau vas jena, se aseaza folia de aluminiu desfacuta si de acum se poate lucra pe ea. Pieptul de pui se freaca cu miezul moale de la lamaia murata si unge cu ulei de masline. Se asezoneaza cu piper alb si sare marina. Daca ati avut lamaie murata nu mai e cazul sa sarati, deoarece e suficient.
Pe folie se face un parter din ciupercute taiate in felii subtiri de 3 mm, o frunza de salvie, o crenguta de rozmarin si bucati din coaja lamaiei mnurate. Se stropeste cu un pic de untdelemn. Se aseaza pieptul, se umple cu compozitia, se acopera cu cealalta crenguta de rozmarin , frunzulita de salvie, feliute de ciuperci si cateva felii subtiri de unt. Se inchide folia peste pui se introduce in cuptorul preincalzit la foc mare. Dupa cinci minute se reduce temperatura la jumatate si se coace circa 40 de minute.
Daca il doriti rumen se desface cu grija folia se recupereaza sosul din staniol pe o farfurie pastrata la cald si se lasa descoperit la cuptor sa se rumeneasca.
Am servit cu rucola si cu miez moale de paine alba pe post de recuperator de sos. Vinul servit ar trebui sa fie alb demisec, usor si cu arome fructale. Pofta buna! Reteta Piept de pui umplut cu ciuperci a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii