Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

Un gust minunat si parfumat, iar aceasta combinatie este mai mult decat grozava!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • sare
  • piper
  • 2 gutui
  • 20 g unt
  • 1 lg miere
  • 20 ml apa
  • 1 lgt gem de afine

Mod de preparare

Se curata gutuile de coaja si casuta semintelor, apoi se feliaza in bucati potrivit de groase. Se pun intr-un vas cu apa si zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Eu am avut un piept de rata de tara, cu tot cu os, asa ca l-am taiat in doua pe langa os, obtinand 2 bucati de piept. Nu a fost foarte mare dar suficient pentru 3 persoane.

Se asaza bucata cu partea cu piele in sus. Se cresteaza cu un cutit bine ascutit, formand un grilaj. Se pune o tigaie pe foc sa se incinga, fara ulei. Se asaza bucatile de carne cu pielea in jos si se lasa 3 minute, apoi se intorc pe partea cealalta si se lasa tot 3 minute.

Se pun bucatile de carne intr-un vas de yena si se dau la cuptorul preincalzit la 160 de grade C, pe ventilatie pentru 8 minute. Se scoate vasul si se acopera timp de 2 minute pentru a se odihni.

Cat timp sta la cuptor, in tigaia in care s-a prajit carnea, se pune untul la topit si mierea. Se asaza feliile de gutui, se lasa putin sa se inmoaie, se intorc pe partea cealalta apoi se toarna 20 ml apa si se acopera tigaia pentru 5 minute.

Se asaza pe farfurii feliile de gutui (nu toate) iar peste celelalte se pune o lgt de gem de afine si se amesteca. Se mai lasa putin pe foc pana mai scade lichidul si se coloreaza restul de gutui.

Intre timp, carnea se taie felii si se asaza pe farfurii. Se condimenteaza cu sare si piper. Alaturi de ele se pun si gutuile colorate si se stropesc usor cu sosul format in tigaie.

Se serveste imediat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Salata de fasole verde
5
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde