Piept de rata cu sos de vin roze

• asezonati pieptul de rata cu sare si piper dupa gust • folosind aparatul de vidat FoodSaver,

Portii
1
Timp pregatire
7 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Piept de rata cu sos de vin roze

Ingrediente

  • piept de rata - 1 buc de 150180g
  • vin roze - 1 lingura
  • varza de Bruxelles 100 g
  • rozmarin proaspat 1 crenguta
  • usturoi 1 catel
  • salota - 1 buc
  • unt - 15 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• asezonati pieptul de rata cu sare si piper dupa gust
• folosind aparatul de vidat FoodSaver, vidati pieptul de rata impreuna cu 1 lingura de vin roze, 1 catel de usturoiv si crenguta de rozmarin
• taiati salota foarte subtire si introduceti-o in alta punga de vidat FoodSaver alaturi de varza de Bruxelles, asezonata in prealabil, si 15 g de unt
• incingeti bine aparatul de gatire in vid SousVide si lasati pieptul de rata cca. 75 – 90 de minute la 63 – 63.5⁰C pentru a fi perfect medium, iar daca este mai mare, in functie de dimensiunea sa, puteti sa setati aparatul pana la 90 de minute
• este foarte important sa introduceti pieptul de rata abia atunci cand aparatul de gatire in vid SousVide a atins temperatura optima si sa calculati timpul indicat din acel moment
• introduceti si varza de Bruxelles odata cu pieptul de rata – ele vor fi gata in acelasi timp
• dupa ce ati scos ambele pachete, lasati pieptul de rata la odihnit cca. 20 de minute
• pieptul de rata se serveste medium
*optional ii puteti face crestaturi in forma de romb pe partea grasimii si sa o prajiti intr-o tigaie pentru a-i conferi o culoare brun aurie.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide