Piept de rata cu sos de vin roze

• asezonati pieptul de rata cu sare si piper dupa gust • folosind aparatul de vidat FoodSaver,

Portii
1
Timp pregatire
7 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Piept de rata cu sos de vin roze

Ingrediente

  • piept de rata - 1 buc de 150180g
  • vin roze - 1 lingura
  • varza de Bruxelles 100 g
  • rozmarin proaspat 1 crenguta
  • usturoi 1 catel
  • salota - 1 buc
  • unt - 15 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• asezonati pieptul de rata cu sare si piper dupa gust
• folosind aparatul de vidat FoodSaver, vidati pieptul de rata impreuna cu 1 lingura de vin roze, 1 catel de usturoiv si crenguta de rozmarin
• taiati salota foarte subtire si introduceti-o in alta punga de vidat FoodSaver alaturi de varza de Bruxelles, asezonata in prealabil, si 15 g de unt
• incingeti bine aparatul de gatire in vid SousVide si lasati pieptul de rata cca. 75 – 90 de minute la 63 – 63.5⁰C pentru a fi perfect medium, iar daca este mai mare, in functie de dimensiunea sa, puteti sa setati aparatul pana la 90 de minute
• este foarte important sa introduceti pieptul de rata abia atunci cand aparatul de gatire in vid SousVide a atins temperatura optima si sa calculati timpul indicat din acel moment
• introduceti si varza de Bruxelles odata cu pieptul de rata – ele vor fi gata in acelasi timp
• dupa ce ati scos ambele pachete, lasati pieptul de rata la odihnit cca. 20 de minute
• pieptul de rata se serveste medium
*optional ii puteti face crestaturi in forma de romb pe partea grasimii si sa o prajiti intr-o tigaie pentru a-i conferi o culoare brun aurie.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise