Pentru pieptul de vitel umplut se alege o bucata de carne de la piept. Se scot oasele cu grija, ca sa nu se sfarame carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare.
Pentru pieptul de vitel umplut se alege o bucata de carne de la piept. Se scot oasele cu grija, ca sa nu se sfarame carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare, sau folosind un cutit daca nu ies singure. Se taie astfel carnea pe margini, incat sa capete o forma dreptunghiulara, cam de 30 cm lungime pe 20 cm latime. Se introduce un cutit ascutit de bucatarie in partea mai larga a pieptului, despartind carnea in doua, pentru a forma un fel de buzunar, lasand pe celelalte trei parti carnea netaiata pe o distanta de 2 cm. La carnea taiata de pe margini, se mai adauga putina carne de vaca (daca avem) si se trece prin masina de tocat.
Castronul in care se pregateste umplutura se freaca bine cu un catel de usturoi taiat in doua. Se pune carnea, o lingura de pesmet, o ceapa tocata si prajita usor in unt, o lingurita de vin alb, sare, piper, putina frunza de patrunjel tocata si un ou. Se amesteca totul bine, se umple pieptul si se coase cu 2—3 impunsaturi. Se apasa putin pe dinafara, pentru a avea o grosime egala. Se unge pieptul cu putina grasime, se asaza in cratita cu felii de ceapa, se acopera, se da la cuptor la foc potrivit.
Cand totul incepe sa se rumeneasca, se adauga apa sau zeama de carne, pana la jumatatea carnii. Se fierbe inabusit doua ore. Cand este aproape gata, se unge zeama din cratita si se mai lasa putin sa capete culoare. Se scot atele, iar dupa ce s-a racorit putin, se taie.
Pieptul de vitel umplut se serveste cu sosul din cratita scurs de grasime si cu garnitura de macaroane sau de piure de cartofi.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciO mancare de sezon foarte gustoasa :)
Dovlecei pane cu marar si oreganoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii