Pentru pieptul de vitel umplut se alege o bucata de carne de la piept. Se scot oasele cu grija, ca sa nu se sfarame carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare.
Pentru pieptul de vitel umplut se alege o bucata de carne de la piept. Se scot oasele cu grija, ca sa nu se sfarame carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare, sau folosind un cutit daca nu ies singure. Se taie astfel carnea pe margini, incat sa capete o forma dreptunghiulara, cam de 30 cm lungime pe 20 cm latime. Se introduce un cutit ascutit de bucatarie in partea mai larga a pieptului, despartind carnea in doua, pentru a forma un fel de buzunar, lasand pe celelalte trei parti carnea netaiata pe o distanta de 2 cm. La carnea taiata de pe margini, se mai adauga putina carne de vaca (daca avem) si se trece prin masina de tocat.
Castronul in care se pregateste umplutura se freaca bine cu un catel de usturoi taiat in doua. Se pune carnea, o lingura de pesmet, o ceapa tocata si prajita usor in unt, o lingurita de vin alb, sare, piper, putina frunza de patrunjel tocata si un ou. Se amesteca totul bine, se umple pieptul si se coase cu 2—3 impunsaturi. Se apasa putin pe dinafara, pentru a avea o grosime egala. Se unge pieptul cu putina grasime, se asaza in cratita cu felii de ceapa, se acopera, se da la cuptor la foc potrivit.
Cand totul incepe sa se rumeneasca, se adauga apa sau zeama de carne, pana la jumatatea carnii. Se fierbe inabusit doua ore. Cand este aproape gata, se unge zeama din cratita si se mai lasa putin sa capete culoare. Se scot atele, iar dupa ce s-a racorit putin, se taie.
Pieptul de vitel umplut se serveste cu sosul din cratita scurs de grasime si cu garnitura de macaroane sau de piure de cartofi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii