Piftia clasica de porc este o mancare specifica sezonului rece si este delicioasa, mai ales daca se serveste cu salata de hrean si sfecla rosie sau doar cu mustar.
Mod de preparare:
Capul de porc se parleste, se spala si se sareaza (se tine la sarat o noapte). Apoi se pune la fiert (se acopera cu apa, cat sa acopere capatana). Se lasa la foc moderat pana ce carnea se desprinde de pe os, apoi se da la rece.
Se scot oasele, carnea se taie in cubulete, partea foarte grasa se indeparteaza si se asaza intr-o tava. Se face un mujdei din 2 capatani de usturoi, se piseaza marunt. Cu mudejul obtinut se amesteca carnea. Cand zeama s-a racit (in care a fiert capatana), se strecoara si se umple tava. Se acopera si se lasa la rece, unde va sta mai mult timp.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Piftia clasica de porc se serveste rece, cu mustar sau salata de sfecla rosie si hrean.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDin cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...
Prajitura cu visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii