Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa. se fierb la foc mic
Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa.
se fierb la foc mic, se aduna spuma si cand scade zeama la jumatate se scot si se lasa la racit.
Eu nu pun morcovul in racitura decat ptr gustul supei, voi puteti sa-l lasati.
Cat se raceste carnea, se curata usturoiul. eu am pus 2 capatani mai mici, aici intra in ecuatie gustul fiecaruia.
Usturoiul se preseaza direct in oala cu zeama si cu acest prilej se potriveste si de sare, daca mai trebuie. cu cat sta mai mult usturoiul in zeama, cu-atat e gustul mai pregnant.
Eu l-am tinut vreo 20min, timp in care am tot vanturat zeama si-am dezosat carnea.
Am aranjat-o in vasele in care se va pune racitura la prins.
La final se strecoara zeama si se adauga peste carne.
Se pune la frigider peste noapte. Daca nu se prinde, a doua zi se toarna iar zeama in oala, se incalzeste bine si se adauga gelatina.
Pofta buna!
Reteta Piftie, racituri moldovenesti a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro
Alte retete de piftie gasiti aici:
Piftie de porc,
Piftie de porc
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii