Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa. se fierb la foc mic
Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa.
se fierb la foc mic, se aduna spuma si cand scade zeama la jumatate se scot si se lasa la racit.
Eu nu pun morcovul in racitura decat ptr gustul supei, voi puteti sa-l lasati.
Cat se raceste carnea, se curata usturoiul. eu am pus 2 capatani mai mici, aici intra in ecuatie gustul fiecaruia.
Usturoiul se preseaza direct in oala cu zeama si cu acest prilej se potriveste si de sare, daca mai trebuie. cu cat sta mai mult usturoiul in zeama, cu-atat e gustul mai pregnant.
Eu l-am tinut vreo 20min, timp in care am tot vanturat zeama si-am dezosat carnea.
Am aranjat-o in vasele in care se va pune racitura la prins.
La final se strecoara zeama si se adauga peste carne.
Se pune la frigider peste noapte. Daca nu se prinde, a doua zi se toarna iar zeama in oala, se incalzeste bine si se adauga gelatina.
Pofta buna!
Reteta Piftie, racituri moldovenesti a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro
Alte retete de piftie gasiti aici:
Piftie de porc,
Piftie de porc
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAceastă prăjitură delicioasă am văzut-o la Diaconta și mi-a făcut cu ochiul. Eu am modificat puțin rețeta și nu am...
Desert prajitura cu branza si fructe de padurePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii