Pilaf de orez cu carne de gaina

Se spala carnea si se pune la foc impreuna cu maruntaiele curatate si spalate. Carnea se pune intr-o oala mare, cu multa apa. Se scoate cand este fiar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de gaina
  • maruntaie de pasare
  • 1 ceasca mare de orez
  • 1 ceasca mica de ulei
  • sare
  • piper boabe
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la foc impreuna cu maruntaiele curatate si spalate. Carnea se pune intr-o oala mare, cu multa apa. Se scoate cand este fiarta si se pune in oala in care fierbe orezul.

Orezul se spala, se pune cu o ceasca mica de ulei pe loc mic si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand se aureste. Se stinge cu supa de gaina si se micsoreaza focul. Se pun boabe de piper, se sareaza pilaful si se lasa sa fiarba la foc mic, pe o tabla groasa. Nu se amesteca deloc, pentru ca boabele de orez se desfac. Se pune carnea peste orez cand acesta este pe jumatate fiert. Se presara cu verdeata tocata fin, cand pilaful este gata.
Se serveste cald.

Alte retete:

Pui libanez cu orez

Cartofi la cuptor

Tocanita de iepure

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori