Pilaf de pui

Se spala si se curata puiul, se spala si maruntaiele, se pun cu putina sare sa stea cateva minute, dupa care se auresc in unt. Separat se alege si se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de pui mare
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • piper boabe
  • verdeata tocata
  • maruntaie de pui

Mod de preparare

Se spala si se curata puiul, se spala si maruntaiele, se pun cu putina sare sa stea cateva minute, dupa care se auresc in unt. Separat se alege si se spala orezul in mai multe ape, se caleste cu o ceasca de ulei si se fierbe zece minute cu o ceasca de apa calda. Cand orezul a inflorit putin, se umple oala cu apa calda, se adauga sarea necesara si cateva boabe de piper si se fierbe pilaful la foc mic o jumatate de ora. Se adauga carnea peste orez, se pune oala pe o tabla groasa si se continua fierberea. Cand orezul este bine fiert, se pune deasupra mancarii patrunjel verde tocat marunt si se ia de pe foc.
Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Ardei umpluti

Ciorba radauteana

Supa de rosii cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori