Pirosti cu carne

Se farimiteaza drojdia, se adauga zaharul topit in doua linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Se bate bine si se lasa sa creasca. Se adauga o

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 25 g unt
  • 10 g drojdie de bere
  • 1 virf de cutit sare
  • 1 bucatica zahar
  • faina. Umplutura: 250 g carne de vaca tocata
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 1-2 linguri smintina
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 150-200 g ulei

Mod de preparare

Se farimiteaza drojdia, se adauga zaharul topit in doua linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Se bate bine si se lasa sa creasca. Se adauga ouale intregi, restul de lapte, untul topit, sare si

faina, pina se obtine un aluat potrivit de moale, care se lasa sa dospeasca.

Se intinde o foaie, se taie rotocoale cu paharul, se umple cu tocatura de

carne preparata astfel: se inabusa intii ceapa in unt, se adauga carnea

tocata, oul, sarea, piperul si se prajesc putin in ulei. Apoi se adauga

smintina. Se pune umplutura pe un rotocol, se acopera cu alt rotocol, se

lipesc marginile si se rumenesc in grasime. Pirostile se pot umple cu varza

calita, cu orez, cu creier sau cu resturi de peste.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori