Radeti coaja de la o portocala (daca portocala e mare, radeti numai 1/2 din portocala). Stoarceti sucul de la 2 portocale. Celelalte 2 decojiti-le si
Radeti coaja de la o portocala (daca portocala e mare, radeti numai 1/2 din portocala). Stoarceti sucul de la 2 portocale. Celelalte 2 decojiti-le si taiati-le in sferturi.
Sarati cotletele, ungeti-le cu ulei si asezati-le intr-o tava. Puneti boabele de piper, uleiul si rozmarinul si/sau salvia. Amestecati sucul de portocala cu vermutul (martini) si turnati-l peste cotlete.
Dati tava la cuptorul preincalzit la 350F (180C) timp de cca 45 minute.
Inre timp, fierbeti timp de cateva minute coaja de portocala. Scurgeti-o si tamponati-o cu un servetel pentru a o usca.
Scoateti cotletele din cuptor, puneti sferturile de portocala in tava si presarati coaja de portocala peste cotlete. Dati iar la cuptor pentru cca 15 minute sau pana cand sferturile de portocala se incalzesc (nu lasati prea mult sa nu devina amar !).
Servita cu salata de patrunjel
Pofta buna!
Reteta Porc cu portocala si martini a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de porc gasiti aici:
Muschiulet impletit,
Spaghete cu muschiulet si ciuperci,
Friptura in ulei

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii