Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Cu doua-trei bucati de sfoara, legati carnea de porc. Nu trebuie sa faceti caz de asta, p
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Cu doua-trei bucati de sfoara, legati carnea de porc. Nu trebuie sa faceti caz de asta, pentru ca tot ceea ce doriti este sa-i dati carnii o forma aspectuoasa in timp ce se coace. Asezonati din plin, apoi dati carnea prin semintele de fenicul pana se acopera complet. Intr-un vas tip caserola sau intr-o tava pentru cuptor, frigeti carnea pentru cateva minute in jumatate din cantitatea de unt si in putin ulei de masline, pana devine apetisanta si rumena.
Adaugati in tava usturoiul, verdeturile, feniculul si vinul, apoi acoperiti vasul cu hartie umezita si introduceti totul in cuptor pentru o ora. Deoarece spatele, in acest caz, e fara os, se va patrunde foarte repede. Scoateti vasul si lasati carnea sa se raceasca pe un platou. Apoi, fara sa mai puneti tava pe foc, finalizati sosul razuind resturile delicioase prinse pe fundul vasului si adaugand restul de unt. Daca doriti, puteti indeparta crengutele mai mari de rozmarin (desi mie imi place sa arate cat mai rustic). Asezonati sosul cu sare si piper si zdrobiti vreo 2 catei de usturoi din cei pusi in tava, pentru a-i scoate din coaja (cand sunt copti se indulcesc si dau o aroma placuta sosului).
Se serveste cald.
Alte retete recomandate:
Tocanita de carne de vita cu cartofi
Cartofi la cuptor
Tocanita de pipote cu inimi
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii