Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Cu doua-trei bucati de sfoara, legati carnea de porc. Nu trebuie sa faceti caz de asta, p
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Cu doua-trei bucati de sfoara, legati carnea de porc. Nu trebuie sa faceti caz de asta, pentru ca tot ceea ce doriti este sa-i dati carnii o forma aspectuoasa in timp ce se coace. Asezonati din plin, apoi dati carnea prin semintele de fenicul pana se acopera complet. Intr-un vas tip caserola sau intr-o tava pentru cuptor, frigeti carnea pentru cateva minute in jumatate din cantitatea de unt si in putin ulei de masline, pana devine apetisanta si rumena.
Adaugati in tava usturoiul, verdeturile, feniculul si vinul, apoi acoperiti vasul cu hartie umezita si introduceti totul in cuptor pentru o ora. Deoarece spatele, in acest caz, e fara os, se va patrunde foarte repede. Scoateti vasul si lasati carnea sa se raceasca pe un platou. Apoi, fara sa mai puneti tava pe foc, finalizati sosul razuind resturile delicioase prinse pe fundul vasului si adaugand restul de unt. Daca doriti, puteti indeparta crengutele mai mari de rozmarin (desi mie imi place sa arate cat mai rustic). Asezonati sosul cu sare si piper si zdrobiti vreo 2 catei de usturoi din cei pusi in tava, pentru a-i scoate din coaja (cand sunt copti se indulcesc si dau o aroma placuta sosului).
Se serveste cald.
Alte retete recomandate:
Tocanita de carne de vita cu cartofi
Cartofi la cuptor
Tocanita de pipote cu inimi
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii