Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Cu doua-trei bucati de sfoara, legati carnea de porc. Nu trebuie sa faceti caz de asta, p
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Cu doua-trei bucati de sfoara, legati carnea de porc. Nu trebuie sa faceti caz de asta, pentru ca tot ceea ce doriti este sa-i dati carnii o forma aspectuoasa in timp ce se coace. Asezonati din plin, apoi dati carnea prin semintele de fenicul pana se acopera complet. Intr-un vas tip caserola sau intr-o tava pentru cuptor, frigeti carnea pentru cateva minute in jumatate din cantitatea de unt si in putin ulei de masline, pana devine apetisanta si rumena.
Adaugati in tava usturoiul, verdeturile, feniculul si vinul, apoi acoperiti vasul cu hartie umezita si introduceti totul in cuptor pentru o ora. Deoarece spatele, in acest caz, e fara os, se va patrunde foarte repede. Scoateti vasul si lasati carnea sa se raceasca pe un platou. Apoi, fara sa mai puneti tava pe foc, finalizati sosul razuind resturile delicioase prinse pe fundul vasului si adaugand restul de unt. Daca doriti, puteti indeparta crengutele mai mari de rozmarin (desi mie imi place sa arate cat mai rustic). Asezonati sosul cu sare si piper si zdrobiti vreo 2 catei de usturoi din cei pusi in tava, pentru a-i scoate din coaja (cand sunt copti se indulcesc si dau o aroma placuta sosului).
Se serveste cald.
Alte retete recomandate:
Tocanita de carne de vita cu cartofi
Cartofi la cuptor
Tocanita de pipote cu inimi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii