Porc in vin alb cu usturoi, fenicul si rozmarin

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Cu doua-trei bucati de sfoara, legati carnea de porc. Nu trebuie sa faceti caz de asta, p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg spate de porc
  • fara os si piele
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura de seminte de fenicul
  • 2-3 cuburi mari de unt
  • ulei de masline
  • 8 catei de usturoi
  • in coaja
  • 1 mana de frunze proaspete de rozmarin
  • 4 foi de dafin
  • 1 bulb de fenicul
  • feliat
  • 1 sticla de Chardonnay
  • la alegere

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Cu doua-trei bucati de sfoara, legati carnea de porc. Nu trebuie sa faceti caz de asta, pentru ca tot ceea ce doriti este sa-i dati carnii o forma aspectuoasa in timp ce se coace. Asezonati din plin, apoi dati carnea prin semintele de fenicul pana se acopera complet. Intr-un vas tip caserola sau intr-o tava pentru cuptor, frigeti carnea pentru cateva minute in jumatate din cantitatea de unt si in putin ulei de masline, pana devine apetisanta si rumena.

Adaugati in tava usturoiul, verdeturile, feniculul si vinul, apoi acoperiti vasul cu hartie umezita si introduceti totul in cuptor pentru o ora. Deoarece spatele, in acest caz, e fara os, se va patrunde foarte repede. Scoateti vasul si lasati carnea sa se raceasca pe un platou. Apoi, fara sa mai puneti tava pe foc, finalizati sosul razuind resturile delicioase prinse pe fundul vasului si adaugand restul de unt. Daca doriti, puteti indeparta crengutele mai mari de rozmarin (desi mie imi place sa arate cat mai rustic). Asezonati sosul cu sare si piper si zdrobiti vreo 2 catei de usturoi din cei pusi in tava, pentru a-i scoate din coaja (cand sunt copti se indulcesc si dau o aroma placuta sosului).
Se serveste cald.

Alte retete recomandate:

Tocanita de carne de vita cu cartofi

Cartofi la cuptor

Tocanita de pipote cu inimi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert orez cu lapte, cremos si aromat
Bucataras.RO

Desert orez cu lapte, cremos si aromat

Vreo cateva zile s-au tinut copiii de mine sa le fac orez cu lapte. Intr-o seara mi-au spus ca de nu le fac pe dimineata sa...

Desert orez cu lapte, cremos si aromat
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!