Un preparat care merita incercat !
1.Porumbeii curatati de fulgi se parlesc apoi se curata de intestine si se spala in mai multe ape reci.
Se pun la fiert in apa cu sare,in care am pus 2 foi de dafin ,2 catei de usturoi si un morcov,pana se inmoaie carnea(eu i-am fiert la oala cu presiune).
2.Porumbeii fierti se prajesc bine intr-un pic de ulei apoi se scot pe platou si in uleiul ramas se caleste un pic arpagicul murat,scurs bine.Se scoate arpagicul pe o farfuriuta,se scurge uleiul din tigaie apoi caramelizam lingura de zahar.Cand zaharul capata culoare maroniu deschis adaugam arpacicul si apoi vinul rosu si lasam sa clocoteasca la foc mic 5 minute pana ce sosul se leaga un pic apoi potrivim de sare si piper,dupa gust.Se servesc porumbeii calzi ,stropiti bine cu sosul si arpagicul caramelizat.
Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii