Pentru porumbei cu mazare boabe trebuie alesi totdeauna numai porumbei tineri. Se curata ca si puii, se sareaza si se pun intr-o cratita, intregi.
Pentru porumbei cu mazare boabe trebuie alesi totdeauna numai porumbei tineri. Se curata ca si puii, se sareaza si se pun intr-o cratita, intregi, astfel incat sa nu fie inghesuiti, cu putin unt. Se adauga arpagicul curatit si slanina afumata, taiata in cuburi mici. Se dau la foc potrivit si se tin sa se rumeneasca frumos atat porumbeii, cat si slanina. Cratita se misca mereu, ca sa nu se arda arpagicul.
Se face separat un rantas mai inchis din 1/2 lingura de unt si faina, se stinge cu zeama de carne. Se toarna sosul in cratita cu porumbeii. Se adauga mazarea boabe, o lingurita de zahar si sare. Se lasa sa fiarba inabusit pana ce mazarea este gata (circa trei sferturi ora). Se taie porumbeii in doua, se asaza pe o farfurie. Se scurge grasimea, aplecand cratita intr-o parte. Se toarna apoi mazarea cu sosul peste friptura.
Porumbeii cu mazare boabe se servesc calzi.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii