Pentru porumbei cu mazare boabe trebuie alesi totdeauna numai porumbei tineri. Se curata ca si puii, se sareaza si se pun intr-o cratita, intregi.
Pentru porumbei cu mazare boabe trebuie alesi totdeauna numai porumbei tineri. Se curata ca si puii, se sareaza si se pun intr-o cratita, intregi, astfel incat sa nu fie inghesuiti, cu putin unt. Se adauga arpagicul curatit si slanina afumata, taiata in cuburi mici. Se dau la foc potrivit si se tin sa se rumeneasca frumos atat porumbeii, cat si slanina. Cratita se misca mereu, ca sa nu se arda arpagicul.
Se face separat un rantas mai inchis din 1/2 lingura de unt si faina, se stinge cu zeama de carne. Se toarna sosul in cratita cu porumbeii. Se adauga mazarea boabe, o lingurita de zahar si sare. Se lasa sa fiarba inabusit pana ce mazarea este gata (circa trei sferturi ora). Se taie porumbeii in doua, se asaza pe o farfurie. Se scurge grasimea, aplecand cratita intr-o parte. Se toarna apoi mazarea cu sosul peste friptura.
Porumbeii cu mazare boabe se servesc calzi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii