POTEE DE BATAL CU LEGUME

Carnea se spala, se zvanta pe prosop curat, se taie in bucati mici si se marineaza in marinada de apa cu otet, legume si condimente. Cartofii si morco

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ceafa de batal 1.500kg
  • ficat de batal 0.300kg
  • cartofi 1.250kg
  • ardei iute 0.030kg
  • usturoi 0.050kg
  • sparanghel conserva (muguri) 0.200kg
  • morcovi 0.250kg
  • ceapa 0.250kg ulei de masline 0.200l
  • vin alb sec 0.300l
  • otet 0.100l
  • boia de ardei dulce 0.003kg
  • foi de dafin 0.0005kg
  • piper 0.003kg
  • sare 0.030kg

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvanta pe prosop curat, se taie in bucati mici si se marineaza in marinada de apa cu otet, legume si condimente. Cartofii si morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul iute se spala, se curata de seminte si se taie bucati mici. Usturoiul se curata, se spala si se taie bucati mici. Sparanghelul conserva se scurge de lichid si se clateste cu apa rece. Ficatul se inabusa in 50ml ulei de masline. Se scoate din vas si se face un piure din ficat, boia si vin alb. Carnea se inabusa in ulei cu usturoi, ceapa, putina apa, piper, sare si se lasa sa scada usor pe foc deschis, circa 40 minute. Apoi se adauga morcovi, cartofi, foi de dafin, ardei iute, piure din ficat si se scade pe foc mic circa 30 minute.
Preparatul se orneaza cu cate doi muguri de sparanghel la fiecare portie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori