Prune uscate cu carne

Pentru prunele uscate cu carne se pregateste camea ca pentru mancarea cu cartofi, insa fara ceapa. Se taie carnea in bucati potrivite.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne
  • 500 g prune uscate
  • 2 linguri untura
  • 1 lingurita faina
  • 6 lingurite zahar
  • sare.

Mod de preparare

Pentru prunele uscate cu carne se pregateste camea ca pentru mancarea cu cartofi, insa fara ceapa.   Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda.
Se spala prunele, se oparesc, se scurg si se pun peste carne, cand aceasta este pe jumatate fiarta. Se adauga putina sare si un sos de zahar ars, ca la morcovii cu carne. Se dau la cuptor, adaugand 1 — 2 lingurite de zahar (sau mai mult, dupa gust), daca sosul nu este destul de dulce.


Prunele uscate cu carne se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori