Pui a la Provence

Pieptul de pui se taie, se sareaza si pipereaza, se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline si se da la cuptor pentru 15 minute. Intre timp, cat pui

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Pui a la Provence

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • merg si pulpe
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras rosu mare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri cu ierburi de Provence
  • sare si piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie, se sareaza si pipereaza, se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline si se da la cuptor pentru 15 minute.

Intre timp, cat puiul este la cuptor, legumele se taie.

Cele 2 linguri de ierburi se amesteca cu cateva linguri de ulei da masline, vreo 4-5.

Dupa cele 15 minute de stat la cuptor, se scoate, se aseaza legumele pe deasupra.

Si se toarna amestecul de ulei cu ierburi.

Gata de bagat la cuptor pentru 30 de minute.


Se serveste cald.

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Pui cu ananas,

Piept de pui umplut cu rizotto ,

Papricas de pui cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc