Pui cu ciuperci in sos de rosii

Retete dietetice

Portii
4
Timp pregatire
900 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Pui cu ciuperci in sos de rosii

Ingrediente

  • 200 g muschiulet de pui
  • 200 g pulpe dezosate de pui
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • circa 600 ml apa
  • 250 g ciuperci champignon
  • o conserva de 400 g de rosii intregi decojite
  • 3 frunze proaspete de busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • putin maghiran uscat
  • 2-3 graunti de usturoi
  • 2-3 fire de patrunjel

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele, se spala, se da cu sare si cu boia de ardei dulce, apoi se pune la foc intr-un wok impreuna cu 4-5 linguri de ulei si 300 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand scade apa. Ciupercile se spala si se feliaza, apoi se pun peste carne, presarand putina sare peste ele. Se calesc putin, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba. Rosiile se dau prin robot pentru a obtine suc. Cand carnea si ciupercile sunt gata, se adauga sucul de rosii impreuna cu 50 ml apa, 3 frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin, cateva boabe de piper negru si putin maghiran uscat si se mai fierb circa 5 minute pana cand sosul se leaga. Dupa ce mancarea se racoreste putin, se adauga grauntii de usturoi curatati de foi, spalati si pisati si patrunjelul spalat si tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci