Pui cu ciuperci si legume

Pentru pui cu ciuperci si legume carnea se curata, se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • ceapa - 75 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 150 g/75 g
  • unt - 75 g
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • faina - 10 g
  • carne de pui - 700 g
  • vin alb - 50 ml
  • pasta de tomate - 10 g
  • morcovi - 10 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • lamaie - 25 g
  • cartofi - 600 g
  • ulei - 50 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru pui cu ciuperci si legume carnea se curata, se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii subtiri. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie lame (cele conservate se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie lame). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in putina apa. Maslinele se oparesc. Puiul se inabusa in unt cu 50 ml apa, iar cand este gata se scoate separat. in untura sau uleiul ramas se inabusa ceapa si morcovii, se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate, cubul MAGGI, cca 500 ml apa fierbinte, si se mai fierb 10 minute. Sosul se paseaza peste carne. Se adauga ciuperci, masline, rosii, sare si piper dupa gust; se continua fierberea inca 8 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si 1 legatura de patrunjel verde. Cartofii se prajesc in ulei.

Puiul cu ciuperci si legume se serveste cu sosul de ciuperci si masline. Se orneaza cu felii de lamaie si patrunjel verde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu spuma caramel
1
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Foi de placinta de casa
2
Aluaturi

Foi de placinta de casa

Placinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...

Foi de placinta de casa
Placinta cu branza dulce stafide si foi
3
Prajituri

Placinta cu branza dulce stafide si foi

Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.

Placinta cu branza dulce stafide si foi
Gris cu lapte
4
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Dulceata de cirese negre
Bucataras.RO

Dulceata de cirese negre

Majoritatea retetelor recomandă să se pună zahăr 1:1, dar nouă ne place dulceata de cirese negre...

Dulceata de cirese negre
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat