Pui cu ciuperci si masline

Ceapa impreuna cu morcovii se toaca marunt, cartofii se taie felii subtiri, rosiile oparite se decojesc si se taie sferturi, ciupercile se taie julien

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 150 gr ciuperci
  • 150 gr masline
  • 100 gr ceapa
  • 20 gr rosii
  • 50 gr pasta de rosii
  • 70 gr unt
  • 20 gr faina
  • 100 ml vin alb
  • 5 ml ulei
  • 50 gr lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa impreuna cu morcovii se toaca marunt, cartofii se taie felii subtiri, rosiile oparite se decojesc si se taie sferturi, ciupercile se taie julien, patrunjelul se toaca marunt iar maslinele se oparesc. Se pun la inabusit pulpele de pui in unt si 100 ml apa, apoi se scot din vas. In grasimea ramasa se inabusa ceapa si morcovii, se adauga faina dizolvata in putina apa rece, pasta de rosii si 1 litru de apa fierbinte. Se lasa la fiert circa 20 de minute. Sosul preparat se toarna peste pulpele de pui, se adauga ciupercile, maslinele, rosiile, sare si piperul si se lasa la fiert inca 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Se serveste decorat cu felii de lamaie, patrunjel verde presarat deasupra si garnitura de cartofi prajiti.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor

Placinta de dovleac

Curcan umplut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc