Ceapa impreuna cu morcovii se toaca marunt, cartofii se taie felii subtiri, rosiile oparite se decojesc si se taie sferturi, ciupercile se taie julien
Ceapa impreuna cu morcovii se toaca marunt, cartofii se taie felii subtiri, rosiile oparite se decojesc si se taie sferturi, ciupercile se taie julien, patrunjelul se toaca marunt iar maslinele se oparesc. Se pun la inabusit pulpele de pui in unt si 100 ml apa, apoi se scot din vas. In grasimea ramasa se inabusa ceapa si morcovii, se adauga faina dizolvata in putina apa rece, pasta de rosii si 1 litru de apa fierbinte. Se lasa la fiert circa 20 de minute. Sosul preparat se toarna peste pulpele de pui, se adauga ciupercile, maslinele, rosiile, sare si piperul si se lasa la fiert inca 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Se serveste decorat cu felii de lamaie, patrunjel verde presarat deasupra si garnitura de cartofi prajiti.
Alte retete:
Friptura de vita la cuptor
Placinta de dovleac
Curcan umplut
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii