Pui cu conopida si smantana

Pentru puiul cu conopida si smantana se prajesc usor bucatile de pui cu unt si cu o ceapa rasa, se asaza in cratita. Se fierbe in apa cu sare, conopida curatita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 2 conopide mijlocii
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt sau
  • untura
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • sare.

Mod de preparare

Pentru puiul cu conopida si smantana se  prajesc usor bucatile de pui cu unt si cu o ceapa rasa, se asaza in cratita. Se fierbe in apa cu sare, conopida curatita si desfacuta in buchete mici. Nu se fierbe prea tare, pentru a nu se sfarama. Se scurge bine de apa, se pune in cratita cu puiul. Se face separat un rantas alb din unt si faina. Se stinge cu zeama de carne sau cu apa in care a fiert conopida. Se amesteca cu smantana si se toarna peste pui. Se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic un sfert de ora. Sosul nu trebuie sa fie prea gros. Daca scade, se poate subtia cu 2 — 3 linguri de zeama de la conopida. Dupa gust se poate adauga in sos putina zeama de lamaie.


Puiul cu conopida si smantana se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc