Pui cu dovlecei rasi

1. Cureti ceapa si dovleceii de coaja. 2. Dai dovleceii pe razatoarea mare. 3. Incingi uleiul intr-o tigaie si rumenesti pieptii de pui, cate 3-4 minu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 piepti de pui
  • 4 dovlecei potriviti
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 ml zeama concentrata de carne de pasare
  • 1 lamaie
  • 100 ml smantana subtire
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Cureti ceapa si dovleceii de coaja.

2. Dai dovleceii pe razatoarea mare.

3. Incingi uleiul intr-o tigaie si rumenesti pieptii de pui, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

4. Ii sarezi, ii piperezi, ii iei de pe foc si ii pui deoparte.

5. In aceeasi tigaie pui ceapa si dovleceii rasi si ii lasi sa se rumeneasca la foc iute timp de 5 minute.

6. Stingi compozitia cu zeama de carne si de lamaie si lasi sa scada aprox. 2 minute.

7. Razuiesti cu o spatala fundul tigaii, ca sa se desprinda tot ce s-a lipit.

8. Adaugi smantana si dai focul mai mic.

9. Asezi puiul inapoi in tigaie, acoperi cu un capac, lasi sa fiarba incet timp de 5 minute si, pe urma, fara capa, inca 3-4 minute sa se ingroase sosul.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Coquelet de Bretagne - Franta
4
Mancaruri cu carne

Coquelet de Bretagne - Franta

Coquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.

Coquelet de Bretagne - Franta
Parteneri
Smoothie cu banane si pepene galben
Bucataras.RO

Smoothie cu banane si pepene galben

Smoothie cu banane si pepene galben
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea