Pui cu fasole verde si vin alb

Pentru pui cu fasole verde si vin alb alegeti fasolea, spalati-o si puneti-o la fiert in apa ce clocoteste. Separat, taiati carnea in bucati, auriti-o pe ambele fete in grasime.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1/2kg de rosii
  • 1 kg de fasole verde
  • 100 ml de ulei
  • 50 ml de vin alb
  • piper
  • sare
  • patrunjel
  • o lingurita de faina
  • 100 g de smantana

Mod de preparare

Pentru pui cu fasole verde si vin alb alegeti fasolea, spalati-o si puneti-o la fiert in apa ce clocoteste. Separat, taiati carnea in bucati, auriti-o pe ambele fete in grasime. In aceeasi grasime caliti ceapa, daca va place puneti si 2-3 catei de usturoi. In continuare, puneti in acest vas fasolea fiarta, apoi carnea prajita, verdeata, rosii si restul de fasole. Deasupra lasati felii de rosii si turnati supa de carne limpede sau apa calda cit sa cuprinda toata  compozitia. Dati vasul la cuptor si lasati sa fiarba incet. Dupa 30 de minute, turnati faina dezlegata cu apa rece si mai lasati 5 minute.


La masa serviti fasolea cu carne, adaugind smantana proaspata si patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori