Pui cu lapte si lamaie

Puiul se taie bucati :pulpe,aripioare,pieptul(sa fie cam 10 bucati),intr-o cratita se pune ulei de masline si apoi se prajeste puiul 3-4 minute impreu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui intreg
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • coaja si putina zeama de la o lamaie
  • rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml lapte
  • ulei de masline

Mod de preparare

Puiul se taie bucati :pulpe,aripioare,pieptul(sa fie cam 10 bucati),intr-o cratita se pune ulei de masline si apoi se prajeste puiul 3-4 minute impreuna cu: cei 6 catei de usturoi necuratati(in coaja decat zdrobiti un pic cu lama de la cutit), putina zeama sicoaja curatata de la o lamaie (nu rasa) ,cateva firicele de rozmarin si foile de dafin,la sfarsit se adauga laptele si apoi se introduce la cuptor. Se lasa circa 30 -min ,depinde de puterea cuptorului,daca vedeti ca e auriu si laptele deja s-a omogenizat cu uleiul atunci este gata si bun de servit.
Este o mancare extrem de gustoasa ,iar combinatia de lapte si lamaie face ca puiul sa fie foarte fraged.

Se serveste cu garnitura de cartofi (fierti in coaja si apoi prajitzi 2-3 min,sau piure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci