Puiul se spala si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se freaca bine cu condimente (vegeta, cimbru, curry, piper, busuioc, etc) si putin ulei de mas
Puiul se spala si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se freaca bine cu condimente (vegeta, cimbru, curry, piper, busuioc, etc) si putin ulei de masline pe interior si exterior si se lasa la frigider cateva ore. Legumele congelate se lasa la dezghetat de preferat tot in frigider. Se curata cartofii si se taie in patru. Se pun intr-un vas cartofii si legumele si se condimenteaza dupa gust. Se pun intr-o punga speciala pentru cuptor legumele si cartofii si deasupra se aseaza puiul. Se adauga un pahar de apa si se leaga bine punga la gura. Se inteapa in cateva locuri si se baga punga in cuptorul incins. Se lasa aproximativ o ora si jumatate la foc mic. Se desface punga pentru a se rumeni frumos puiul si se mai lasa jumatate de ora. Sfecla se spala si se coace in cuptor sau se fierbe insa cea coapta e mai gustoasa. Este gata cand intra furculita usor in ea. Dupa ce s-a racit se rade prin razatoarea mare si se amesteca cu hreanul ras, otet , ulei si sare dupa gust.
Se serveste cald, eventual ornat cu frunze de patrunjel.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii