Pui cu legume si un capac de paine

Puiul cu legume si un capac de paine este o mancare delicioasa si consistenta ce nu necesita alte garnituri. Pulpele de pui se pun la fiert cu boabele si frunza de dafin.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pui cu legume si un capac de paine

Ingrediente

  • pentru capac:
  • 150 ml apa
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • o bucatica de drojdie (cat o nuca)
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 gr faina
  • pentru tocanita/mancarica:
  • 3 pulpe pui
  • 2 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 2 buchetele (mai marisoare) de brocoli
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri bulion
  • 3 catei de usturoi
  • 2 boabe coriandru
  • 3 boabe enibahar
  • 1 frunza dafin
  • 5 boabe piper negru

Mod de preparare

Puiul cu legume si un capac de paine este o mancare delicioasa si consistenta ce nu necesita alte garnituri. Din drojdie frecata cu zahar adaugata putina apa si un strop de faina se face o maia care se lasa la cald vreo 10 minute. Apoi se adauga restul de apa, faina si se face un aluant care la final se framanta cu cele 3 linguri de ulei. Se framanta bine ssi se lasa aluatul la loc caldut vreo 30 minute.

In timpul asta....

Pulpele de pui se pun la fiert cu boabele si frunza de dafin cam vreo 20 minute, maxim. Separat se taie ceapa si se caleste. Se adauga morcovul ras pe razatoarea mica (dar merge si pe cea cu ochiuri mai mari) si rosiile taiate cubulete. Se amesteca putin si se da un clocot-doua. Se adauga o cescuta de apa, bulionul, usturoiul taiat, si buchetelele de brocoli. Se lasa la fiert, la foc potrivit, cat sa scada nitel si sa se formeze un soi de sos. Se adauga carnea si se mai lasa cateva minute pe foc. Se pune apoi intr-o cratita, sau vas termorezistent. Deasupra puneti capacul de aluat uns cu un galbenus de ou si lasati la cuptor pana se rumeneste frumos.

Pot spune, pe drept cuvant, ca este cea mai buna tocanita de pui, mancarica (cum vreti sa-i spuneti) de pui pe care am mancat-o vreodata. Incercati!

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa