Pui cu legume si un capac de paine

Puiul cu legume si un capac de paine este o mancare delicioasa si consistenta ce nu necesita alte garnituri. Pulpele de pui se pun la fiert cu boabele si frunza de dafin.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pui cu legume si un capac de paine

Ingrediente

  • pentru capac:
  • 150 ml apa
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • o bucatica de drojdie (cat o nuca)
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 gr faina
  • pentru tocanita/mancarica:
  • 3 pulpe pui
  • 2 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 2 buchetele (mai marisoare) de brocoli
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri bulion
  • 3 catei de usturoi
  • 2 boabe coriandru
  • 3 boabe enibahar
  • 1 frunza dafin
  • 5 boabe piper negru

Mod de preparare

Puiul cu legume si un capac de paine este o mancare delicioasa si consistenta ce nu necesita alte garnituri. Din drojdie frecata cu zahar adaugata putina apa si un strop de faina se face o maia care se lasa la cald vreo 10 minute. Apoi se adauga restul de apa, faina si se face un aluant care la final se framanta cu cele 3 linguri de ulei. Se framanta bine ssi se lasa aluatul la loc caldut vreo 30 minute.

In timpul asta....

Pulpele de pui se pun la fiert cu boabele si frunza de dafin cam vreo 20 minute, maxim. Separat se taie ceapa si se caleste. Se adauga morcovul ras pe razatoarea mica (dar merge si pe cea cu ochiuri mai mari) si rosiile taiate cubulete. Se amesteca putin si se da un clocot-doua. Se adauga o cescuta de apa, bulionul, usturoiul taiat, si buchetelele de brocoli. Se lasa la fiert, la foc potrivit, cat sa scada nitel si sa se formeze un soi de sos. Se adauga carnea si se mai lasa cateva minute pe foc. Se pune apoi intr-o cratita, sau vas termorezistent. Deasupra puneti capacul de aluat uns cu un galbenus de ou si lasati la cuptor pana se rumeneste frumos.

Pot spune, pe drept cuvant, ca este cea mai buna tocanita de pui, mancarica (cum vreti sa-i spuneti) de pui pe care am mancat-o vreodata. Incercati!

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc