Pui cu mazare

Bucatile de pui impreuna cu ceapa tocata si feliile de slanina se rumenesc in unt, pe foc mic, iar apoi se pudreaza cu faina. Se amesteca putin, apoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ceapa
  • 100 gr slanina
  • 1 lingura rasa cu faina
  • 500 gr mazare
  • 1 jumatate pahar bulion de rosii
  • 30 gr unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Bucatile de pui impreuna cu ceapa tocata si feliile de slanina se rumenesc in unt, pe foc mic, iar apoi se pudreaza cu faina. Se amesteca putin, apoi se toarna apa sau supa de carne, se potriveste la gust de sare, piper, se adauga bulionul de rosii si mazarea cruda. Se lasa totul sa fiarba, acoperit cu capac si la foc mic. In cazul in care mazarea este conservata, aceasta se adauga spre sfarsitul fierberii si se lasa sa dea doua clocote dupa care se ia de pe foc.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare cu sos de rosii Cartofi la cuptor Sarmale de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc