Pui cu orez la ceaun

Preparam in ceaun o baza de tocanita in mod obisnuit. Adaugam puiul taiat bucati si il amestecam cu orez, adaugam atata apa cat sa fie suficienta pe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • jumatate de ceapa rosie
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • Sare
  • boia
  • piper
  • 200 g orez

Mod de preparare

Preparam in ceaun o baza de tocanita in mod obisnuit.

Adaugam puiul taiat bucati si il amestecam cu orez, adaugam atata apa cat sa fie suficienta pentru fierberea ingredientelor pana devin moi.

Presaram cu frunze de patrunjel. Punem la foc si din acest moment nu mai amestecam.

Daca am procedat cum trebuie si consistenta orezului este potrivita, luam de pe foc si lasam sa se raceasca 15 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda, astfel vom obtine o senzatie culinara deosebita.

Servim cu salata de castraveti proaspeti sau murati.

Alte retete culinare recomandate

Tocanita de ficat

Tocanita de pui

Tocana cu legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori