Pui cu prune uscate

Se curata puiul si se goleste de maruntaie si de intestine. Se spala in multe ape reci si se taie bucati, care se sareaza usor si apoi se prajesc in u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 500 gr prune uscate sau afumate
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se curata puiul si se goleste de maruntaie si de intestine. Se spala in multe ape reci si se taie bucati, care se sareaza usor si apoi se prajesc in ulei incins. Carnea prajita se scoate pe o farfurie.

Prunele se spala in apa rece, apoi se lasa in alta apa o ora, timp necesar sa piarda mirosul de fum. Se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere si se fierb la foc potrivit o ora. Se scoate o pruna pe o farfurie, se apasa usor si daca ea plesneste inseamna ca prunele sunt fierte. Atunci se adauga carnea impreuna cu uleiul in care s-a prajit. Se sareaza mancarea usor si se continua fierberea inca un sfert de ora. Se indulceste apoi cu o lingura de zahar caramelizat.
Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Galuste cu prune

Prajitura cu prune

Zacusca cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori