In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu sparanghel si am vazut cateva cu carnita . Asa ca am scos o punga cu carne de pui de tara si m-am pus pe treaba . Anul trecut in luna mai am incercat sparanghel invelit in bacon si mie nu mi-a placut , asa ca am incercat altceva . De data asta a fost foarte bun asa ca am adus reteta sa incercati daca doriti . Zilele astea am vazut in magazine sparanghel care arata tare bine , era proaspat si verde frumos la un pret acceptabil , undeva la 9 lei gramajoara.
Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de pui din magazine procesul de gatire va fi mult mai scurt . Am spalat carnea si am lasat-o sa se usuce putin . Intr-o oala am pus uleiul la incins si am calit ceapa usor . Am asezat bucatile de carne si am lasat-o sa prinda putina culoare . Am adaugat apa fierbinte (cam 500 ml) si am lasat carnea sa se fiarba bine sis a scada apa. Pana cand a fiert carnea am curatat sparanghelul si l-am taiat mai scurt , si am curatat cartofii . Cand carnea mai avea putin pana sa fie bine am adaugat cartofii intregi (cartofi mai mici) , vinul alb si rosiile chery taiate in jumate . Am pus capacul si am lasat la fiert pana cand cartofii s-au inmuiat putin , dar nu au fost gatiti de tot . Timpul de gatire al cartofilor depinde de soiul lor si de marime , asa trebuie incercati . Adaugam sucul de rosii , condiment si sparanghelul curatat de partea lemnoasa de jos si spalat in apa rece . Punem capacul din nou si lasam inca 10 minute . Oprim focul , presaram deasupra frunze de patrunjel si busuioc si acoperim din nou cu capacul. Lasam mancarica sa se odihneasca sis a se intrepatrunda aromele . Servim cald .
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFoarte usor de facut si foarte buna!
Prajitura cu iaurt si fructe confiate
Comentarii