In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu sparanghel si am vazut cateva cu carnita . Asa ca am scos o punga cu carne de pui de tara si m-am pus pe treaba . Anul trecut in luna mai am incercat sparanghel invelit in bacon si mie nu mi-a placut , asa ca am incercat altceva . De data asta a fost foarte bun asa ca am adus reteta sa incercati daca doriti . Zilele astea am vazut in magazine sparanghel care arata tare bine , era proaspat si verde frumos la un pret acceptabil , undeva la 9 lei gramajoara.
Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de pui din magazine procesul de gatire va fi mult mai scurt . Am spalat carnea si am lasat-o sa se usuce putin . Intr-o oala am pus uleiul la incins si am calit ceapa usor . Am asezat bucatile de carne si am lasat-o sa prinda putina culoare . Am adaugat apa fierbinte (cam 500 ml) si am lasat carnea sa se fiarba bine sis a scada apa. Pana cand a fiert carnea am curatat sparanghelul si l-am taiat mai scurt , si am curatat cartofii . Cand carnea mai avea putin pana sa fie bine am adaugat cartofii intregi (cartofi mai mici) , vinul alb si rosiile chery taiate in jumate . Am pus capacul si am lasat la fiert pana cand cartofii s-au inmuiat putin , dar nu au fost gatiti de tot . Timpul de gatire al cartofilor depinde de soiul lor si de marime , asa trebuie incercati . Adaugam sucul de rosii , condiment si sparanghelul curatat de partea lemnoasa de jos si spalat in apa rece . Punem capacul din nou si lasam inca 10 minute . Oprim focul , presaram deasupra frunze de patrunjel si busuioc si acoperim din nou cu capacul. Lasam mancarica sa se odihneasca sis a se intrepatrunda aromele . Servim cald .
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii