Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz). Asezonati abundent puiul in intenor si la exterior si umpleti cavitatea pasarii cu ameste
Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz). Asezonati abundent puiul in intenor si la exterior si umpleti cavitatea pasarii cu amestecul de patrunjel si ghimbir. Taiati ardeii si ceapa rosie in sferturi si puneti-le pe toate intr-un vas tip caserola. Adaugati ardeii iuti, ananasul si semintele zdrobite de fenicul. Stropiti cu 3 linguri mari de ulei de masline, presarati sare si piper si amestecati bine compozita din vas. Puneti puiul peste amestecul respectiv, ungeti-l cu putin ulei si coaceti-l timp de 1 ora, la nivelul din mijloc al cuptorului preincalzit. Puiul e gata cand carnea se desprinde usor de pe oase.
Dupa ce s-a copt, scurgeti bine puiul de zeama. Scoateti-I apoi pe un platou impreuna cu jumatate din legume si ananas, apoi lasati-l 5 minute sa se raceasca, timp in care pregatiti sosul. Cu robotul de bucatarie, mixati restul de legume si ananas din vas impreuna cu zaharul si otetul balsamic si adaugati putina sare, daca e nevoie. Mixati prelung, ca sa obtineti un sos cat mai omogen — adaugati putina apa clocotita, daca e necesar sa-l subtiati. Pentru a face sosul si mai fin, puteti sa-l treceti prin sita mare, dar eu nu procedez asa. Asezonati sosul dupa gust.
Sincer sa fiu, nu ma pot gandi la un mod mai bun de a servi puiul, decat cu niste fidea rumenita rapid sau cu orez fiert ori gatit la abur. Asezati puiul si legumele in mijlocul mesei si infruptati-va.
Alte retete recomandate:
Pulpe de pui la cuptor
Friptura de vita la cuptor
Tocanita taraneasca de ciuperci
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaA iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!
Rulada cu sunca si branza de capraPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii