Pui in lapte

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz) si pregatiti un vas potrivit pentru pui. Asezonati-I bine peste tot si frigeti-l in unt si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui organic de 1
  • 5 kg
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 115 g sau un pachet de unt
  • ulei de masline
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 mana buna de frunze proaspete de salvie
  • coaja de la 2 lamai
  • 10 catei de usturoi
  • in coaja
  • 565 ml lapte

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz) si pregatiti un vas potrivit pentru pui. Asezonati-I bine peste tot si frigeti-l in unt si putin ulei de masline, intorcand puiul pe toate partile ca sa se rumeneasca in mod egal. Luati vasul de pe foc, puneti puiul pe o farfurie si aruncati uleiul si untul care au ramas in vas. Pastrati doar ceea ce s-a lipit de fundul vasului, adica un strat care va da in final mancarii o minunata aroma de caramel.

Puneti puiul inapoi in vas si adaugati toate celelalte ingrediente (laptele, scortisoara, salvia, lamaia si usturoiul), apoi coaceti in cuptorul preincalzit. Amintiti-va sa stropiti carnea cu sos, din cand in cand. Coaja de lamaie va face sa se prinda laptele, rezultand un sos absolut fantastic. Pentru a servi carnea, desprindeti-o de pe oase si portionati-o pe farfurii. Cu o lingura, puneti deasupra carnii, din abundenta, sos si lapte prins.
Serviti cu spanac sau legume la abur si cu putin piure de cartofi.

Alte retete recomandate:

Ciuperci la cuptor

Cartofi la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide