Puiul este un aliment omniprezent in bucataria romanilor si de multe ori ramanem in pana de idei de cum sa-l mai gatim. Aceasta reteta de pui in sauna este usor de facut si nu implica mare efort din partea noastra, deci putem spune ca se face singur.
Se pun la rumenit in ulei de masline cateii de usturoi necuratati si striviti, ardeiul iute si pulpitele bine condimentate. Dupa 10 minute, timp in care s-au intors pulpele de mai multe ori, se adauga rosiile si ciupercila taiate cuburi, si maslinele si bineinteles cimbru proaspat. Se mai lasa vreo 15 min la inabusit, apoi se varsa intr-o oala de lut, se adauga si patrunjel din belsug.
Se intinde coca, gura oalei se unge cu un amestec din 3 linguri de apa si una de faina, nu de alta dar sa faca priza capacul din paine. Se da la cuptor pana vedeti capacul rumenit!
Puiul in sauna se serveste cald, alaturi de "capacul" de paine sau mamaliga calda.
Reteta de pui in sauna a fost propusa pe forumul Culinar.ro de cristinamid.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii