Pui la cuptor cu cartofi si frunze de salvie

Pui la cuptor cu cartofi si frunze de salvie este o friptura foarte apetisanta. Ingredientele pentru reteta: pui, salvie, dafin.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pui mici (de aprox. 500 g)
  • sare
  • piper
  • 4 catei de usturoi
  • 18 frunze salvie
  • 4 foi de dafin
  • 4 felii sunca
  • 800 g cartofi rosii
  • 6 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Puiul la cuptor cu cartofi si frunze de salvie se prepara astfel:  spalam puii si ii taiem in doua, dupa care ii asezonam cu sare, piper. Fiecare jumatate de pui se umple cu o foaie de dafin, 1 catel de usturoi si 1 frunza de salvie. Rulam puiul in felii de sunca si legam cu ata. Curatam cartofii si ii taiem rondele. Ii trecem prin sare, piper si ulei. Ii asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, si deasupra lor punem bucatile de pui si le ungem cu ulei de masline. Acoperim cu folie de aluminiu si bagam tava in cuptorul preincalzit timp de 45 de minute. Indepartam folia si mai lasam sa se coaca 15 minute.


Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori