Pui la cuptor cu marinada de otet balsamic

Se amesteca toate si se toarna peste pui Am acoperit bolul cu folie si l-am pus la frigider cel putin 2 ore, dar nu mai mult de o zi, din cauza balsa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui la cuptor cu marinada de otet balsamic

Ingrediente

  • 1 pui de aprox. 2 kg (eu folosesc si numai pulpe ori piept de pui) de data asta am avut 4 bucati de piept
  • 1/4 cup (approx. 60 ml) otet balsamic
  • 1/2 cup(120 ml) supa de pui
  • 2 linguri mustar Dijon
  • 2 cateii de usturoi pisati
  • 2 linguri suc de lamiie
  • 2 linguri ulei(eu nu am mai pus ulei)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca toate si se toarna peste pui

Am acoperit bolul cu folie si l-am pus la frigider cel putin 2 ore, dar nu mai mult de o zi, din cauza balsamicului care concentreaza prea tare gustul. Facindul de mai multe ori am constatat ca de fiecare data difera gustul, asta pt. ca il lasam la marinat uneori mai mult alteori mai putin.

Se coace la cuptor la 400 F(200 C) approx o ora

Dupa vreo 30 min l-am scos si l-am uns cu marinada

asa arata dupa o ora, eu l-am incercat si cu termometrul
Am mincat cu garnitura de cartofi la cuptor si ciuperci sotate.

Pofta buna!

Reteta Pui la cuptor cu marinada de otet balsamic a fost propusa de Mari-Ana pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Chicken Piccata,

Pui cu sunca si ciuperci,

Pui marocan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori