Pui la cuptor cu marinada de otet balsamic

Se amesteca toate si se toarna peste pui Am acoperit bolul cu folie si l-am pus la frigider cel putin 2 ore, dar nu mai mult de o zi, din cauza balsa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui la cuptor cu marinada de otet balsamic

Ingrediente

  • 1 pui de aprox. 2 kg (eu folosesc si numai pulpe ori piept de pui) de data asta am avut 4 bucati de piept
  • 1/4 cup (approx. 60 ml) otet balsamic
  • 1/2 cup(120 ml) supa de pui
  • 2 linguri mustar Dijon
  • 2 cateii de usturoi pisati
  • 2 linguri suc de lamiie
  • 2 linguri ulei(eu nu am mai pus ulei)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca toate si se toarna peste pui

Am acoperit bolul cu folie si l-am pus la frigider cel putin 2 ore, dar nu mai mult de o zi, din cauza balsamicului care concentreaza prea tare gustul. Facindul de mai multe ori am constatat ca de fiecare data difera gustul, asta pt. ca il lasam la marinat uneori mai mult alteori mai putin.

Se coace la cuptor la 400 F(200 C) approx o ora

Dupa vreo 30 min l-am scos si l-am uns cu marinada

asa arata dupa o ora, eu l-am incercat si cu termometrul
Am mincat cu garnitura de cartofi la cuptor si ciuperci sotate.

Pofta buna!

Reteta Pui la cuptor cu marinada de otet balsamic a fost propusa de Mari-Ana pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Chicken Piccata,

Pui cu sunca si ciuperci,

Pui marocan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc