Pui marocan cu rosii, vinete si alune

2 linguri de ulei de masline se incing intr-o cratita la foc moderat. Se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa pina cind ceapa se moaie (a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 linguri ulei de masline
  • 700g ceapa tocata felii
  • 6 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingura boia de ardei (dulce)
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita sofran
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita seminte de anason (macinate)
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1/2 lingurita ghimbir (ginger)
  • 450 g rosii tocate din conserva
  • 250 ml apa
  • 3 linguri zeama de lamii-16 pulpe de pui cu os si piele
  • o vinata mare
  • necuratata
  • taiata in cuburi de 2 cm
  • 1 lingura cimbru proaspat tocat marunt
  • 125 g migdale prajite
  • 1 lingura patrunjel verde tocat marunt

Mod de preparare

2 linguri de ulei de masline se incing intr-o cratita la foc moderat.

Se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa pina cind ceapa se moaie (aprox. 10 min.) Se adauga boiaua, sarea, sofranul, coriandrul, anasonul, piperul, cuminul si ghimbirul si se amesteca 1 minut. Se pun rosiile, apa si zeama de lamiie si se aduce la fierbere. Se aranjeaza pulpele de pui intr-o cratita pe un singur rind si se pune putin sos peste. Se aduce la fierbere, se reduce focul la mediu, se acopera si se lasa circa 15 minute, dupa care se intorc pulpele de pui, se acopera din nou si se lasa pina cind carnea este deajuns de patrunsa (in jur de 20 minute). Se incalzeste cuptorul la 200 grade c (400 f). Se unge o tava cu ulei de masline, se pun vinetele in uleiul ramas (4 linguri) intr-un castron si se imbiba in ulei. Se scot vinetele si se aseaza in tava si se coc pina cind se moaie si capata o culoare maronie, amestecind ocazional (aprox.25 min.), se amesteca vinetele, cimbrul proaspat, celelalte ingrediente care au fost calite la inceput (ceapa, rosiile...) cu carnea de pui si se mai lasa pe foc in cratita neacoperita aprox.10 min, iar daca se doreste, se mai adauga sare si zeama de lamiie. Cind este gata, se transfera mincarea pe un platou, se presara cu migdale si patrunjel verde. Ies 8 portii.
Cu alune prajite si verdeata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Tocana mexicana de pui
Bucataras.RO

Tocana mexicana de pui

Tocana mexicana de pui
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola