2 linguri de ulei de masline se incing intr-o cratita la foc moderat. Se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa pina cind ceapa se moaie (a
2 linguri de ulei de masline se incing intr-o cratita la foc moderat.
Se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa pina cind ceapa se moaie (aprox. 10 min.) Se adauga boiaua, sarea, sofranul, coriandrul, anasonul, piperul, cuminul si ghimbirul si se amesteca 1 minut. Se pun rosiile, apa si zeama de lamiie si se aduce la fierbere. Se aranjeaza pulpele de pui intr-o cratita pe un singur rind si se pune putin sos peste. Se aduce la fierbere, se reduce focul la mediu, se acopera si se lasa circa 15 minute, dupa care se intorc pulpele de pui, se acopera din nou si se lasa pina cind carnea este deajuns de patrunsa (in jur de 20 minute). Se incalzeste cuptorul la 200 grade c (400 f). Se unge o tava cu ulei de masline, se pun vinetele in uleiul ramas (4 linguri) intr-un castron si se imbiba in ulei. Se scot vinetele si se aseaza in tava si se coc pina cind se moaie si capata o culoare maronie, amestecind ocazional (aprox.25 min.), se amesteca vinetele, cimbrul proaspat, celelalte ingrediente care au fost calite la inceput (ceapa, rosiile...) cu carnea de pui si se mai lasa pe foc in cratita neacoperita aprox.10 min, iar daca se doreste, se mai adauga sare si zeama de lamiie. Cind este gata, se transfera mincarea pe un platou, se presara cu migdale si patrunjel verde. Ies 8 portii.
Cu alune prajite si verdeata
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinatePentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivO reteta pe cit de simpla pe atit de parfumata si delicioasa...
Tagliatelle cu rosii si busuiocDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii