Pui marocan cu rosii, vinete si alune

2 linguri de ulei de masline se incing intr-o cratita la foc moderat. Se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa pina cind ceapa se moaie (a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 linguri ulei de masline
  • 700g ceapa tocata felii
  • 6 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingura boia de ardei (dulce)
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita sofran
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita seminte de anason (macinate)
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1/2 lingurita ghimbir (ginger)
  • 450 g rosii tocate din conserva
  • 250 ml apa
  • 3 linguri zeama de lamii-16 pulpe de pui cu os si piele
  • o vinata mare
  • necuratata
  • taiata in cuburi de 2 cm
  • 1 lingura cimbru proaspat tocat marunt
  • 125 g migdale prajite
  • 1 lingura patrunjel verde tocat marunt

Mod de preparare

2 linguri de ulei de masline se incing intr-o cratita la foc moderat.

Se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa pina cind ceapa se moaie (aprox. 10 min.) Se adauga boiaua, sarea, sofranul, coriandrul, anasonul, piperul, cuminul si ghimbirul si se amesteca 1 minut. Se pun rosiile, apa si zeama de lamiie si se aduce la fierbere. Se aranjeaza pulpele de pui intr-o cratita pe un singur rind si se pune putin sos peste. Se aduce la fierbere, se reduce focul la mediu, se acopera si se lasa circa 15 minute, dupa care se intorc pulpele de pui, se acopera din nou si se lasa pina cind carnea este deajuns de patrunsa (in jur de 20 minute). Se incalzeste cuptorul la 200 grade c (400 f). Se unge o tava cu ulei de masline, se pun vinetele in uleiul ramas (4 linguri) intr-un castron si se imbiba in ulei. Se scot vinetele si se aseaza in tava si se coc pina cind se moaie si capata o culoare maronie, amestecind ocazional (aprox.25 min.), se amesteca vinetele, cimbrul proaspat, celelalte ingrediente care au fost calite la inceput (ceapa, rosiile...) cu carnea de pui si se mai lasa pe foc in cratita neacoperita aprox.10 min, iar daca se doreste, se mai adauga sare si zeama de lamiie. Cind este gata, se transfera mincarea pe un platou, se presara cu migdale si patrunjel verde. Ies 8 portii.
Cu alune prajite si verdeata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de perisoare din carne de pui
1
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
2
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda
3
Torturi

Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda

Un nou tort cu glazură oglindă, de data aceasta din ciocolată. Tort cu două foi de pandişpan, un strat de pişcoturi,...

Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda
Saratele cu chimen
4
Prajituri

Saratele cu chimen

Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...

Saratele cu chimen
Supa de rosii
5
Supe de legume

Supa de rosii

Trebuie sa alegi rosii cat mai coapte – moi si un pic crapate, cum am eu aici - au mai mult gust si nu risti sa iti iasa...

Supa de rosii
Parteneri
Papricas de porc cu galuste
Bucataras.RO

Papricas de porc cu galuste

Am vazut reteta la Timea...a fost delicioasa,multumesc de reteta!

Papricas de porc cu galuste
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia