Puiul se spala foarte bine. Se ia lamaia, se spala si ea bine si se ruleaza apasand nu foarte tare pentru a se inmuia. Dupa ce lamaia ara mai moale nu
Puiul se spala foarte bine. Se ia lamaia, se spala si ea bine si se ruleaza apasand nu foarte tare pentru a se inmuia. Dupa ce lamaia ara mai moale nu am mai putut sa crestez coaja cu razatoarea mare, motiv pentru care am folosit varful de la curatatorul de zarzavaturi si am crestat lamaia.
Am amestecat untul moale cu mirodeniile, iar cu pasta obtinuta am invelit lamaia cu un strat de cca. 1 cm grosime, am invelit apoi rezultatul in folie alimentara si am dat la congelator. Cu untul ramas am uns puiul pe piele si mai ales pe sub piele.Apoi am scos lamaia din congelator si am introdus-o in cavitatea puiului. Si pentru ca pozitia puiului mi s-a parut cam indecenta, i-am legat picioarele cu folie de aluminiu rasucita.
Se da la cuptor cu spatele in sus 40 de minute si apoi se intoarce cu pieptul in sus si se mai baga la cuptor inca 20 de minute. Eu am tinut mai mult la cuptor si cred ca asta depinde de cuptorul fiecaruia.
Cand puiul este patruns bine si rumenit se scoate lamaia din cavitate si se stoarce deasupra puiului.
Poate fi mancat cu piure de cartori si cu salata, porumb, sau doar cu salata.
Alte retete recomandate:
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseAm incercat reteta de la Timea,am fost tare incantata numai ca eu am diminuat din cantitatile de zahar :) merci ptr reteta...
Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de romDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii