Puiul tandoori este o reteta culinara inspirata din bucataria indiana, foarte aromata si usor de preparat. Daca nu aveti condimentul tandoori masala, puteti oricand sa vi-l faceti singuri.
In prima faza am amestecat iaurtul sarea si condimentele, obtinand o pasta pe care am lasat-o deoparte pentu ca aromele sa se combine bine. Am tocat mic ceapa si usturoiul. Am taiat fasii pieptul de pui si l-am pus la calit, in 4 linguri de ulei, la temperatura medie, pana cand carnea s-a albit. Am adaugat ceapa si usturoiul si le-am calit bine impreuna, pana cand ceapa a devenit sticloasa. Am adaugat pasta de iaurt si condimente si sosul de rosii si le-am lasat sa fiarba inca 5 minute amestecand continuu.
Am adaugat smantana, apoi am pus untul si l-am lasat sa se topeasca, amestecand usor pentru omogenizare. Pentru ca smantana mea a fost cam dulce, la sfarsit eu am mai adaugat o lingurita de mustar si 2 linguri de suc de lamaie proaspata.
Se poate servi cu orez fiert. Pofta buna! Reteta Pui tandoori a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii