Pui umplut cu nuci si stafide

Puiul umplut cu nuci si stafide este o mancare cu carne deosebita si delicioasa pentru care veti mai avea nevoie de sos din iaurt, orez, oua, patrunjel, coriandru si alte condimente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un pui fiert in apa cu sare
  • sos din iaurt
  • boia de ardei
  • piper
  • delicat si
  • sare
  • unt
  • 100 g orez cu bobul lung
  • un ou fiert
  • migdale tocate
  • nuci tocate
  • o lingura de stafide
  • patrunjel tocat
  • coriandru
  • suc de rosii
  • zahar
  • o lingura de smantana si
  • un praf sofran

Mod de preparare

Puiul umplut cu nuci si stafide este o mancare cu carne deosebita si delicioasa pentru care veti mai avea nevoie de sos din iaurt, orez, oua, patrunjel, coriandru si alte condimente. Curatam puiul de pielita si-l ungem cu sosul preparat. Punem 100 g unt la topit si apoi prajim puiul pe toate partile. 100 g orez cu bobul lung, fiert, il amestecam cu un ou fiert moale, taiat felii, o lingura de migdale tocate, o lingura de nuci tocate, o lingura de stafide, patrunjel tocat fin, sare si piper.
Aceasta este o reteta indiana.
Cu acest amestec, umplem puiul si il punem pe un platou. Turnam peste pui un sos facut din doua linguri de ulei de masline, 50 g unt, sare, piper, coriandru, o lingurita de zahar, 100 ml de suc de rosii, 100 ml de sos de migdale, o lingura de smantana si un praf sofran. Toate la un loc le dam doua - trei clocote, apoi cu acest sos ungem puiul pe platou. Peste sos, facem doua dungi albe cu smantana.


La sfarsit, decoram platoul cu felii de rosii, felii de lamaie si frunze de patrunjel. Puiul umplut se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa