Pui umplut cu orez aromat este un fel de mancancare specific tarilor nord africane. Coriandrul si cuminul conferind acestui fel de mancare o aroma delicata. Puiul umplut cu orez poate fi pregatit pentru o cina festiva cu succes.
Pui umplut cu orez aromat este un fel de mancancare specific tarilor nord africane. Coriandrul si cuminul conferind acestui fel de mancare o aroma deosebita. Se incepe prin a incalzi supa la care se adauga stafidele, cuminul si coriandrul. Se lasa sa fiarba in doua clocote si pe urma se tine la foc foarte mic. Ceapa tocata marunt cu usturoiul se pun la calit cu scortisoara si frunza de dafin. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga orezul si se amesteca bine sa fie patruns de ulei. Se caleste totul 2 minute, dupa care se adauga stafidele din supa si o parte din supa. Se fierbe orezul cu supa pina se evapora dar orezul nu trebuie sa fie fiert bine, bobul trebuie sa fie inca tare. Cu acest orez se umple puiul care, in prealabil, a fost spalat bine si uscat, apoi uns cu putin ulei. Se toarna restul de supa in tava cu puiul dupa care se baga la cuptorul preincalzit inainte.
Dupa 20 de minute se adauga in aceeasi tava si legumele taiate. Daca ramane orez de la umplutura se pot adauga 2 linguri de apa si tinut la foc mic pentru 10 minute, apoi pus in jurul puiului pe platoul pe care va fi servit. Cat timp puiul este la cuptor trebuie uns cu supa din tava. Cand este gata se taie putin si cu furculita se ridica putin orezul in afara.
Puiul umplut cu orez aromat se serveste pe un platou cu orezul si legumele in jurul lui. Reteta Pui umplut cu orez aromat a fost propusa de sarah nc. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm vazut intamplator pe facebook aceasta reteta, dar sub alta denumire, si mi-a placut foarte mult cum arata, asa ca am zis...
Oua in purgatoriuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii