Pui umplut in aspic

Daca vrei sa oferi musafirilor tai a mancare excelenta, pregateste pui umplut cu aspic. Aceasta reteta este usor de preparat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 100 gr carne de porc
  • 100 gr carne de vitel sau 100 gr ficatei de pui
  • 1 ou
  • 240 gr slanina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pahar vin
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Daca vrei sa oferi musafirilor tai a mancare excelenta, pregateste pui umplut cu aspic. Aceasta reteta este usor de preparat. Carnea, inafara de cea de pui, se pune la tocat, se adauga oul, sare, piper, patrunjel verde fin tocat si se amesteca totul bine. Puiul se umple cu compozitia rezultata. Se leaga cu sfoara, se infasoara totul in slanina si se asaza intr-un vas, inconjurat cu bucatele de morcov si solzisori subtiri de ceapa. Se toarna apoi vinul, se adauga sare, boabe de piper, apoi se acopera si se introduce in cuptor sa fiarba o ora. Dupa ce s-a fiert bine, se scoate din cuptor, se desface din slanina, se scoate sfoara si se pune puiul intr-un vas oval si se acopera cu aspic. Se pune totul la rece pana a doua zi.


Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori