Pulpa de berbec inabusita

Se curata pulpa de pielite si de grasime. Trebuie impanata cu slanina si usturoi. Pui pulpa intr-o cratita cu unturÄ

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg pulpa de berbec
  • 50 g slanina afumata
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura
  • sare
  • piper
  • 3 cepe
  • 1 pahar cu vin alb
  • 11 zeama de carne
  • 1 frunza dafin

Mod de preparare

Se curata pulpa de pielite si de grasime. Trebuie impanata cu slanina si usturoi.

Pui pulpa intr-o cratita cu untura si o lasi sa se

prajeasca pana se rumeneste.

Cand e gata, scoti pulpa, iar pe fundul cratitei asezi felii de slanina, felii de ceapa si de morcovi.

Deasupra se pune friptura usor rumenita.

Torni un pahar de vin si o lasi pe foc descoperita, pana scade aproape tot sosul.

Torni zeama de carne, adaugi o frunza de dafin, aco-

peri si lasi sa fiarba inabusit aproximativ 1 ora.

In acest timp, ungi pulpa de cateva ori cu zeama din vas. Cand friptura este patrunsa, cureti sosul de grasime si treci legumele prin sita.
Sosul strecurat il servesti langa friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc