Pulpa de curcan impanata si ragout de castane

1.Carnea dezosata se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie si se impaneaza cu fasii de slanina afumata. Apoi, carnea se va lega ca sa aiba o fo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 800g. pulpe de curcan
  • 100g. slanina afumata
  • 1 ceapa rosie
  • 8 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • Pentru ragout de castane: 200g. ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 mar
  • 200g. castane fierte si caratate
  • Pentru garnitura: 600g. cartofi
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

1.Carnea dezosata se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie si se impaneaza cu fasii de slanina afumata. Apoi, carnea se va lega ca sa aiba o forma frumoasa. Ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri.

2.Se preincalzeste cuptorul la 160*C. Ceapa si usturoiul se pun intr-o tava, peste se aseaza carnea, uleiul si apa. Se pune tava in cuptor pentru 80 de minute. Din cand in cand se stropeste cu jiul din tava. Daca este necesar, se mai adauga apa.

3.Se prepara ragout-ul de castane: ceapa curatata se taie felii, usturoiul in jumatate, iar marul in felii. Castanele se fierb si se curata. In putin ulei se caleste ceapa, se adauga usturoiul, marul si se calesc impreuna 3-4 minute. Se adauga castanele si se lasa sa fiarba impreuna.

4.Cartofii se spala si se fierb in coaja. Apoi se curata de coaja, se taie in bucati si se frig in ulei, se sareaza dupa gust.
Pe un platou se aranjeaza felii de piept de curcan pe un pat de ragout de castane si cartofi. Se orneaza cu frunze de patrunjel verde. Se serveste alaturi un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Placinte cu carne si carnati
1
Aperitive cu carne

Placinte cu carne si carnati

Secretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...

Placinte cu carne si carnati
Rasturnata cu ananas si gem de gutui
2
Prajituri

Rasturnata cu ananas si gem de gutui

nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna

Rasturnata cu ananas si gem de gutui
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
3
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Tort cu blat de morcovi
4
Torturi

Tort cu blat de morcovi

reteta potrivita pentru vreme de iarna

Tort cu blat de morcovi
Dovlecei crocanti
5
Aperitive cu legume

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Parteneri
Clatite cu dulceturi
Bucataras.RO

Clatite cu dulceturi

Intotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...

Clatite cu dulceturi
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea