1.Cu o zi inainte de preparare, carnea de miel se dezoseaza, se curata de pielite, se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie si se freaca cu sare,
1.Cu o zi inainte de preparare, carnea de miel se dezoseaza, se curata de pielite, se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie si se freaca cu sare, piper si rozmarin tocat.Se pune intr-un bol;peste carne se pun 4-5 catei de usturoi taiati marunt, ceapa taiata rondele,ulei , se acopera cu folie de aluminiu si se tine la frigider pana a doua zi. 2.A doua zi, se pune carnea intr-o tava , se acopera cu baitul in care a fost tinuta peste noapte si, la 135-140*C, se frige timp de 2 ore si jumatate.In timpul cocerii, de mai multe ori se stropeste carnea cu sosul din tava, la care se adauga si vinul. 3.Restul de usturoi se curata si se aleg cateii de usturoi.Intr-o tigaie se pune zaharul si se caramelizeaza, se adauga mierea si cateii de usturoi, sarati in prealabil.Peste se toarna 1/2 dl. vin si , incetisor, se fierbe , amestecand mereu.
Pe un platou adanc se aseaza carnea de miel portionata si se acopera cu cateii de usturoi caramelizati ,se orneaza cu frunzulite de rozmarin si se serveste fierbinte.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO prajitura extraordinara, delicioasa, plina ochi de ciocolata, care an de an sta pe masa noastra de sarbatoare....asa ca...
Buturuga de CraciunPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii