Pulpa de miel in aluat

Pregatesti aluatul de paine astfel: Se cerne faina si o pui intr-un vas cald impreuna cu maiaua si drojdia inmuiatÄ

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Iti trebuie pentru aluatul de paine: 20 g drojdie 1 lingurita sare 50 g maia 500 g faina alba 30 ml apa matura sau 50 g drojdie. Iti trebuie pentru pulpa de miel: 1 capatana de usturoi 500 g aluat de paine 1 kg pulpa de miel fara os 100 g slanina af
  • piper

Mod de preparare

Pregatesti aluatul de paine astfel: Se cerne faina si o pui intr-un vas cald impreuna cu maiaua si drojdia inmuiata in 2 cesti de apa calduta. Trebuie sa obtii un aluat potrivit de tare, care se presara cu putina faina. Acoperi cu o carpa curata si lasi la dospit 1-2 ore. Dupa ce a dospit maiaua, rastorni peste faina, adaugi sarea dizolvata si ea in putina apa calduta. Framanti cu putere 20-25 de minute, pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasi din nou la dospit 30 de minute, pana isi mareste volumul de 2-3 ori. Cantitatea de faina depinde si de pulpa de miel. Pregatesti pulpa de miel asa: Se cresteaza pulpa de miel in parti cat sa poti infige catei de usturoi si bucatele de slanina afumata. Pui intr-o cratita 1 lingura de untura sau ulei in care introduci pulpa de miel pe care o prajesti usor pe ambele parti. Se lasa la racit pulpa, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Aluatul de paine, bine dospit il intinzi pe o planseta, apoi invelesti pulpa in el, ungi cu untura si il dai la foc potrivit. Cand aluatul e frumos rumenit, friptura este gata.


Alte retete de Pasti Cozonac Ciocolata de casa Miel cu cartofi si curmale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Steluțe sărate a la Timea
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola