Pulpa de miel in aluat

Pregatesti aluatul de paine astfel: Se cerne faina si o pui intr-un vas cald impreuna cu maiaua si drojdia inmuiatÄ

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Iti trebuie pentru aluatul de paine: 20 g drojdie 1 lingurita sare 50 g maia 500 g faina alba 30 ml apa matura sau 50 g drojdie. Iti trebuie pentru pulpa de miel: 1 capatana de usturoi 500 g aluat de paine 1 kg pulpa de miel fara os 100 g slanina af
  • piper

Mod de preparare

Pregatesti aluatul de paine astfel: Se cerne faina si o pui intr-un vas cald impreuna cu maiaua si drojdia inmuiata in 2 cesti de apa calduta. Trebuie sa obtii un aluat potrivit de tare, care se presara cu putina faina. Acoperi cu o carpa curata si lasi la dospit 1-2 ore. Dupa ce a dospit maiaua, rastorni peste faina, adaugi sarea dizolvata si ea in putina apa calduta. Framanti cu putere 20-25 de minute, pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasi din nou la dospit 30 de minute, pana isi mareste volumul de 2-3 ori. Cantitatea de faina depinde si de pulpa de miel. Pregatesti pulpa de miel asa: Se cresteaza pulpa de miel in parti cat sa poti infige catei de usturoi si bucatele de slanina afumata. Pui intr-o cratita 1 lingura de untura sau ulei in care introduci pulpa de miel pe care o prajesti usor pe ambele parti. Se lasa la racit pulpa, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Aluatul de paine, bine dospit il intinzi pe o planseta, apoi invelesti pulpa in el, ungi cu untura si il dai la foc potrivit. Cand aluatul e frumos rumenit, friptura este gata.


Alte retete de Pasti Cozonac Ciocolata de casa Miel cu cartofi si curmale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide