Pulpa de miel, bine spalata si frecata cu jumatate de lamiie si cu boia de ardei, se unge cu un sos preparat din frunzele de tarhon si de bususoic toc
Pulpa de miel, bine spalata si frecata cu jumatate de lamiie si cu boia de ardei, se unge cu un sos preparat din frunzele de tarhon si de bususoic tocate si usturoi pus intr-o ceasca cu sare, piper si sase linguri de ulei de masline. Se amesteca si cu o pensula se unge bine pulpa cu tot sosul. Se asaza intr-o tava in care se pun doua linguri de apa. Se frige 2 ore in cuptor incins, avind grija sa fie intoarsa din cind in cind. Separat, rosiile intregi rotunde se pun intr-o cratita cu 4 linguri de ulei de masline, in care se adauga o crenguta de cimbru, sare si piper. Se fierb descoperite la foc potrivit ca sa scada si rosiile sa ramina intregi. Orezul ales se spala si se fierbe in apa cu sare. Se clateste in apa rece. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu bucatele de unt si cu putin piper si se tine la cald. Cind pulpa este gata, se scoate pe o farfurie tinuta in apa fierbinte si stearsa. Se asaza rosiile de jur-imprejur. Se toarna sosul intr-o sosiera fierbinte. Se mai adauga 2-3 linguri de apa clocotita in tava ca sa se desfaca tot sosul si cind se pune la masa, se toarna rachiul de vin sau coniacul peste friptura si se da foc.
Se serveste cu orezul tinut la cald si sos. Este o friptura pentru ocazii deosebite.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaIntinde foietajul si taie 8 patrate de 10 x 10 cm. Decojeste merele, taie-le in doua, indeparteaza miezul si taie-le...
Foietaj cu mereVarza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...
Varza de primavaraUn gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si...
Pachetele de primavara cu foi de orezAlbusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. Se bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu...
Chec din albusuriSunt sigura ca nu ati incercat aceasta reteta de dulceata de castane. Noi mancam castane fierte, coapte, piure, in diferite...
Dulceata de castaneEduard, Zmeul mijlociu a vrut, de fapt a fost provocat sa prepare un desert si a ajuns la aceasta reteta Cunoscand-o...
Desert tort Seherezada cu fructe de padureIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii