Pulpa de porc cu legume in cinci culori

Se curata pulpa de porc, se feliaza si se sareaza. Se curata doua cepe si se taie marunt. Ceapa si carnea se aseaza intr-o tava, se adauga un pic de u

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 300 g fasole verde
  • 200 g mazare
  • 2 ardei grasi rosu
  • 400 g sfecla rosie
  • 2 vinete
  • 4 linguri de ulei
  • o lingurita de zahar
  • 2 linguri de unt
  • o cana de vin rosu
  • o cana de zeama de carne
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata pulpa de porc, se feliaza si se sareaza. Se curata doua cepe si se taie marunt. Ceapa si carnea se aseaza intr-o tava, se adauga un pic de ulei si apa, si se introduce tava Ia cuptor, lasandu-se pana cand se fragezeste carnea. Se adauga vinul si se mai lasa timp de zece minute.

Morcovii se curata, se taie in rondele si se fierb. Fasolea verde se spala, se rupe in bucatele si se fierbe impreuna cu mazarea, adaugandu-se si putin unt, un praf de sare si o lingurita de zahar. Sfecla se fierbe in apa cu sare. Dupa ce s-a racit, se curata de coaja si se taie in felii. Se taie o ceapa marunt si se caleste in ulei incins. Se spala ardeii, se curata de cotoare si de seminte si se taie in bucatele. Se calesc impreuna cu ceapa. Coaja vinetelor se indeparteaza alternativ, o fasie da, una nu, pe lungime. Se taie pe jumatate, tot pe lungime, si apoi in felii. Se presara cu sare si se lasa cateva minute la scurs. Se incinge putin ulei, se dau vinetele prin faina si se prajesc. Se asaza carnea pe un platou si se pun legumele de jur imprejur: rondelele de morcovi, feliile de sfecla, fasolea si mazarea intr-o parte, ardeiul rosu si feliile de vinete. Se presara un praf de sare si de piper si se orneaza cu patrunjel verde, tocat.
Alte retete mancare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa