Pulpa de porc cu legume in cinci culori

Se curata pulpa de porc, se feliaza si se sareaza. Se curata doua cepe si se taie marunt. Ceapa si carnea se aseaza intr-o tava, se adauga un pic de u

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 300 g fasole verde
  • 200 g mazare
  • 2 ardei grasi rosu
  • 400 g sfecla rosie
  • 2 vinete
  • 4 linguri de ulei
  • o lingurita de zahar
  • 2 linguri de unt
  • o cana de vin rosu
  • o cana de zeama de carne
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata pulpa de porc, se feliaza si se sareaza. Se curata doua cepe si se taie marunt. Ceapa si carnea se aseaza intr-o tava, se adauga un pic de ulei si apa, si se introduce tava Ia cuptor, lasandu-se pana cand se fragezeste carnea. Se adauga vinul si se mai lasa timp de zece minute.

Morcovii se curata, se taie in rondele si se fierb. Fasolea verde se spala, se rupe in bucatele si se fierbe impreuna cu mazarea, adaugandu-se si putin unt, un praf de sare si o lingurita de zahar. Sfecla se fierbe in apa cu sare. Dupa ce s-a racit, se curata de coaja si se taie in felii. Se taie o ceapa marunt si se caleste in ulei incins. Se spala ardeii, se curata de cotoare si de seminte si se taie in bucatele. Se calesc impreuna cu ceapa. Coaja vinetelor se indeparteaza alternativ, o fasie da, una nu, pe lungime. Se taie pe jumatate, tot pe lungime, si apoi in felii. Se presara cu sare si se lasa cateva minute la scurs. Se incinge putin ulei, se dau vinetele prin faina si se prajesc. Se asaza carnea pe un platou si se pun legumele de jur imprejur: rondelele de morcovi, feliile de sfecla, fasolea si mazarea intr-o parte, ardeiul rosu si feliile de vinete. Se presara un praf de sare si de piper si se orneaza cu patrunjel verde, tocat.
Alte retete mancare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sos de cartofi
2
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Sos de castraveti cu smantana
3
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Tort cu frisca si fructe
5
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia