Pulpa de porc cu oregano si usturoi

Spala si sterge carnea. Curata usturoiul si taie cateii in lungime de ½ cm grosime. Infige bucatile de usturoi in carne cu ajutorul unui cutit ascu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cotlet sau pulpa de porc
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano macinat
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Spala si sterge carnea. Curata usturoiul si taie cateii in lungime de ½ cm grosime. Infige bucatile de usturoi in carne cu ajutorul unui cutit ascutit, in asa fel incat sa ramana o parte si in exterior. Lasa vasul roman la inmuiat in apa pentru 10 minute, dupa care aseaza carnea in vas. Amesteca in ulei sare, piper si oregano. Toarna peste carne si pune vasul la cuptor. Ridica treptat temperatura din 10 in 10 minute pana cand ajungi la o temperatura medie. Dupa 60 de minute scoate capacul vasului si lasa carnea sa se prajeasca. Astfel se vor praji si bucatile de usturoi.
Se poate servi cu piure de cartofi si sos de morcovi.

Alte retete recomandate:

Zacusca de ciuperci

Ciuperci umplute

Castraveti bulgaresti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville
Bucataras.RO

Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville

Sunt innebunita dupa aceste sandvisuri pentru ca sunt foarte gustoase si foarte bune de luat la pachet. Pentru reteta m-am...

Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori